PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: nu de postzegel duurder wordt, kies ik niet meer voor PostNL

PostNL zal de prijs van een postzegel komend jaar opnieuw iets verhogen, naar 83 cent. Vindt u dit te duur worden en overweegt u voortaan brieven via een ander postbedrijf te versturen?

Steeds minder post

De prijsstijging is volgens PostNL nodig om de kosten te dekken. Er wordt steeds minder post bezorgd in Nederland; vorig jaar 8 procent minder dan in 2015. PostNL heeft naar eigen zeggen ook al kostenbesparingen doorgevoerd binnen het bedrijf zelf, maar voelt zich ook genoodzaakt om zegels duurder te maken.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt in de gaten of PostNL op een rendabele manier post kan bezorgen, en bepaalt ook hoeveel ruimte PostNL krijgt om de prijzen te laten stijgen. Het bedrijf mag de tarieven met ruim 7 procent verhogen. Die ruimte benut PostNL niet volledig.

Alle zegels duurder

Maar postzegels worden dus wel weer iets duurder. Een zegel voor een brief kost komend jaar 83 cent (nu 78), een zegel voor het buitenland kost straks 1,40 (7 cent meer). Ook tijdens de feestdagen wordt het duurder om post te versturen: de Decemberzegels stijgen van 65 naar 73 cent.

Is de prijsstijging van zegels bij PostNL voor u reden om de post via een ander bedrijf te versturen, zoals Sandd? Geef het aan in onze stelling en reageer hieronder.

Reactie toevoegen

100 Comments

Door Henri Dunant (niet gecontroleerd) op za, 14-10-2017 - 11:46

Lokaal breng ik kaarten zelf naar het adres. Verder weg zend ik zoveel mogelijk e-cards. Ik ben niet zo tevreden over post NL. Het zijn ook geen postbodes meer, maar veredelde folderlopers. Hooguit één velletje postzegels per jaar en het liefst nog minder.

Door SPN_6702839 op vr, 13-10-2017 - 20:46

Voor dat geld brengen ze de brief(kaart) naar het opgegeven adres.
We klagen wat af als benzine duurder wordt laten we auto ook niet staan.
Als deze leugenachtige regering u meer geld beloof en u een vinger geeft maar via allerlei belasting verhogingen 6 naar 9% energie belasting tot 150 euro meer ziektekosten verzekering omhoog dan blijven we stil.

Door corry boesewink... (niet gecontroleerd) op wo, 11-10-2017 - 16:50

ik vind het nog altijd heel fijn om post
in de brievenbus te vinden. Zelf stuur ik ook vaak een kaartje naar vrienden of bekenden.De reacties zijn altijd zeer positief!! Dus blijven doen.

Door Stokerolieman (niet gecontroleerd) op wo, 11-10-2017 - 13:27

Ga de brief maar eens zelf bezorgen.Ik weet vrijwel zeker dat je dan meer dan 83 cent kwijt bent.

Door Lataster (niet gecontroleerd) op wo, 11-10-2017 - 12:49

postzegels van voor 2000 zijn niet meer te gebruiken,moeten we maar de postzegels gebruiken waar een 1 opstaat enz.

Door Ria (niet gecontroleerd) op di, 10-10-2017 - 11:00

Zowel bij Sandd als bij Post.nl zitten goede en slechte bezorgers, ik lees hier wel erg vaak negatief commentaar over Sandd. Zeker vergeten dat ook bij Post.nl regelmatig post niet bezorgd wordt of weggegooid. Beoordeel iemand niet op voor wie hij werkt, maar HOE hij of zij zijn werk doet.

Door Anja (niet gecontroleerd) op ma, 9-10-2017 - 11:42

Juist door het weer te verhogen neemt de klandizie natuurlijk af. Doe juist een verlaging of gelijk aan Sandd en de klandizie zal weer toenemen ! Waarom kan Sandd het wel goedkoper ?
Het komt er op neer dat de postzegels duurder zijn dan een pakje kerstkaarten.

Door Cees de Rooij (niet gecontroleerd) op zo, 8-10-2017 - 00:38

te duur, het gaat te ver om te zeggen dat ik nooit meer iets wil versturen maar zal absoluut zoeken naar alternatieven, de smartphone desnoods, ook andere postbestellers en zelfs zelf bezorgen als het stadspost is

Door MJ Rupsam-Lips op za, 7-10-2017 - 22:17

Dat is al jaren verleen tijd . Was het maar waar maar de regering heeft alle grote bedrijven geprivatiseerd wat alleen maar ten nadele van ons is geworden.In bijna alle Europese landen valt het onder de overheid !!!

Door Marianne (niet gecontroleerd) op za, 7-10-2017 - 20:30

Jammer dat PostNL de keus maakt om de postzegels weer duurder te maken. Heeft PostNL nog steeds niet in de gaten dat er minder post wordt verstuurd vanwege de prijs van de porto? Het is een vicieuze cirkel. Hoe duurder de postzegel wordt hoe meer mensen kiezen voor een goedkoop mailtje of een SMS-je, of men verstuurt een berichtje via Whatsapp. Ik denk dat veel mensen een brief of een kaartje versturen of ontvangen wel zo aangenaam vinden.