Vijf handige apps voor mijn gezondheid

Langdurig gebruik van uw tablet of smartphone kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Maar ze kunnen ook helpen uw gezondheid juist te verbeteren: vijf 'gezonde' apps voor Android en iOS.

Longpas (iOS/Apple - gratis)
Voor Apple

Een app bedoeld voor patiënten met astma of COPD. De longpas biedt een logboek waarmee u doelen kunt stellen voor gezond leven, onder andere op het gebied van bewegen en eten. Daarnaast kunt u uw medicijngebruik bijhouden en zien hoe uw conditie zich ontwikkelt. Omdat samen doen vaak nog meer motiveert, kunt u uw vorderingen delen met anderen, via mail en Facebook.

VGZ Medicijnen (Android en iOS/Apple - gratis, ook voor niet-VGZ-klanten)
Voor Android
Voor Apple

Bijna iedereen maakt het weleens mee: medicijnen vergeten in te nemen op het moment dat het moest. Dat heeft niet alleen invloed op de goede werking van de medicijnen maar kan ook gevolgen hebben voor uw gezondheid. De app VGZ Medicijnen zorgt ervoor dat u automatisch een herinnering van uw tablet of smartphone krijgt wanneer het tijd is om een of meer medicijnen in te nemen. U voert dit eenmalig in, op basis van de instructies bij het medicijn of van uw arts, en de app houdt het daarna allemaal voor u bij. Als extra bevat deze app ook nog een medicijnenatlas waarmee u meer informatie over een opgegeven medicijn leest, zoals de werking en eventuele bijwerkingen.

Weight Watchers Mobile (Android en iOS/Apple - beperkt gebruik gratis)
Voor Android
Voor Apple

Bij gezond leven hoort ook een gezond gewicht. De bekendste organisatie op het gebied van afvallen is Weight Watchers. U kunt nu ook mobiel uw gewicht op peil houden met de Weight Watchers app. Iedereen kan met behulp van deze app dagelijks gezonde recepten bekijken en maximaal tien daarvan bewaren als favoriet. Daarnaast biedt de app ook nog andere mogelijkheden, zoals boodschappenlijsten maken en succesverhalen en artikelen lezen over afvallen. Betalende abonnees van Weight Watchers Online (www.weightwatchers.nl) krijgen nog een hele verzameling extra opties, zoals toegang tot het puntensysteem dat Weight Watchers gebruikt voor voedingsmiddelen en activiteiten, uw voortgang vastleggen en onbeperkt gebruik van alle beschikbare recepten.

My Stress Coach (iOS/Apple - van € 1,79 tot € 4,49 per thema)
Voor Apple

Stress is een normaal verschijnsel in ons leven. De truc zit in het voorkomen dat het teveel invloed krijgt op uw gezondheid. De app My Stress Coach is een virtuele trainer die helpt stress te herkennen en verschillende oefeningen geeft om daar beter mee te leren omgaan. Dit gebeurt aan de hand van verschillende thema’s, zoals tijd indelen en voor jezelf opkomen. De eerste proefles bij de app is gratis. Daarna betaalt u een bedrag voor iedere volgende les naar keuze.

GezondheidsNet Medisch woordenboekje (Android en iOS/Apple - gratis)
Voor Android
Voor Apple

Hoewel u er niet op hoopt natuurlijk, kan het op vakantie ook weleens misgaan met uw gezondheid. U moet naar het ziekenhuis voor een aandoening of heeft een bepaald medicijn nodig voor uw kwaal. Het valt dan niet altijd mee de juiste woorden te vinden om uw situatie uit te leggen bij een arts of in de apotheek. Hierbij komt het Medisch woordenboekje van GezondheidsNet u te hulp. Deze app vertaalt voor u allerlei woorden en zinnen die met medische klachten te maken hebben: zoals medicijnen, ziektes en lichaamsdelen. Daarnaast kunt u in de app ook meteen uw medische gegevens invullen, zoals uw verzekeringsnummer en een telefoonnummer om te bellen in geval van nood. De app is verkrijgbaar in zes talen en vertaalt van- en naar Nederlands.

SeniorWeb is de computerhulp voor u! We helpen u verder met de beste en duidelijkste uitleg en ondersteuning voor tablet, pc en smartphone. Vragen? We helpen u zelfs thuis. Mis ook niet langer de voordelen van ons lidmaatschap. Tip: volg ons ook op Facebook!

Er bestaan ook verschillende apps speciaal voor op vakantie.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl