Krijg ik pensioen van overleden ex?

Ongeveer tien jaar gelden ben ik gescheiden. In het convenant is overeengekomen dat ik een deel van het pensioen van mijn ex krijg. Dat is ook gebeurd toen hij twee jaar geleden 65 jaar werd, maar gaat dat ook door als hij komt te overlijden?

Omdat u na 1995 gescheiden bent en u het pensioen direct van het pensioenfonds van uw ex-man ontvangt, krijgt u na zijn overlijden automatisch een zogenaamd bijzonder nabestaanden pensioen. De hoogte van dit pensioen is niet bij alle pensioenen gelijk. U kunt bij het pensioenfonds waar u het pensioen van ontvangt informeren naar het bedrag van het bijzonder nabestaandenpensioen.

Wanneer u voor de invoering van de Pensioenvereveningswet in 1995 gescheiden zou zijn is het krijgen van een bijzonder nabestaanden pensioen ook een recht, maar moet u om dit recht te krijgen wel bekend zijn bij het pensioenfonds waar uw ex-partner bij is aangesloten. Zorg er dus voor, ook wanneer uw ex-partner u geen deel van zijn pensioen geeft, dat u tenminste bekend bent bij het pensioenfonds. U ontvangt dan na het overlijden van uw ex tenminste een bijzonder nabestaanden pensioen.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl