3x de mooiste kerstmarkten in Polen

De Poolse kerstmarkten bieden een kans om kennis te maken met kerst op z’n Pools: eten, kerstliederen en de mooiste producten. De grote steden maken zich weer klaar voor de winter, maar waar vindt u de mooiste kerstmarkten?

Krakau

Op de Grote Markt van Krakau is de jaarlijkse kerstmarkt te vinden. Handelaren afkomstig uit Polen, maar ook Litouwen, Oekraïne, Nederland, Hongarije en Slowakije promoten hun handgemaakte producten. De geur van kruiden en gedroogde paddenstoelen komt u tegemoet bij sommige kraampjes. Een bijzonder onderdeel van de markt is het naspelen van het kerstverhaal in het Poolse Bethlehem. 

De kerstmarkt is open tot 26 december. 

Warschau

De kerstmarkt van Warschau is dit jaar erg dichtbij de Zygmunt-zuil: een van de bekendste bouwwerken in Warschau. Langs de stadmuren staan gezellige kraampjes met een uniek aanbood van kerstproducten. 

De markt is dagelijks geopend van 11:00 tot 20:00 uur. Op vrijdag en zaterdag iets langer, tot 21:30 uur. Ook op 25 en 26 december is de kerstmarkt open tussen 11:00 en 21:30 uur. 

Poznan

De kerstmarkt in Poznan vindt u op de Oude Markt en op Plac Wolnosci. De markt is rijk aan een programma van culturele evenementen, artistieke uitvoeringen, leuke workshops voor kinderen en liefdadigheidsevenementen. Op 13 december kan iedereen gezellig kerstliedjes meezingen. 

Bezoekers zijn welkom op de Oude Markt vanaf 1 tot 21 december en op Plac Wolnosci al vanaf 17 november tot 21 december. 

Bron(nen):