Nederlandse kerstmarkten met schaatsplezier

Bij deze kerstmarkten kun je na het inkopen van kerstcadeaus ook een rondje schaatsen.

Kerstmarkt schaatsbaan
Getty Images

Het bezoeken van kerstmarkten staat in het teken van rondlopen langs de kraampjes om kerstinkopen te doen en het drinken van glühwein. Maar bij sommige kerstmarkten is er ook een schaatsbaan aanwezig. Dit verhoogt de kerstsferen nóg meer. Bij deze kerstmarkten is een schaatsbaan aanwezig waar je volledig mee in de wintersferen komt. 

Kerstmarkt Maastricht

De hele maand december staat in Maastricht in het teken van kerst. Van 30 november t/m 31 december krijgt het Vrijthof een magisch randje. Schaats onder de replica van de Sint-Servaasbrug op de overdekte schaatsbaan. Kosten hiervoor zijn €12,-. Er kan worden genoten van een oliebol, je kunt er handgemaakte cadeaus aanschaffen en een ritje met de kleinkinderen maken in het reuzenrad, de draaimolen of op de overdekte reuzenglijbaan.

Kerstmarkt Den Haag

Tussen 7 december en 23 december komt, bijna dagelijks, de kerstman op bezoek bij de Royal Christmas Fair in Den Haag. Het vindt plaats in het historische hart van de stad, aan het Lange Voorhout. Bij het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden. De schaatsbaan ligt op het Kurhausplein en is te bezoeken van 11 november t/m 11 februari. Dit ligt op ongeveer 20 minuten reizen of rijden van de stad af. Het is een overdekte schaatsbaan van 600m2. De kosten hiervoor zijn minimaal €7,50,-. Het ligt dicht bij het strand, dus er je kan er na een aantal rondjes op de schaatsbaan ook uitwaaien bij de zee. 

Kerstmarkt Leiden

Van 13 december t/m 17 december is de nostalgische kerstmarkt van Leiden terug. De stad staat bekend om haar drijvende kerstmarkt op de gracht. De kraampjes staan midden op het water in de gracht. Ook de schaatsbaan is te vinden op de gracht. Vanaf 9 december t/m 7 januari kan er voor €9,- euro geschaatst worden op de drijvende schaatsbaan. 

Auteur