Fietsen in Vlaanderen: drie prachtige routes

Wij selecteerden drie prachtige fietsroutes door het gevarieerde landschap van Vlaanderen. Ga voor een route door het hart van Antwerpen, door polders en langs forten in Oost- Vlaanderen of een fietsroute door de Leiestreek.

Fietsroute Gouverneur Kinsbergenroute

Een mooie en veelzijdige route door het hart van Antwerpen. U fietst langs waterwegen, heide, bossen, weiden en cultuurgronden. De route is een eerbetoon aan Andries Kinsbergen, provinciegouverneur van Antwerpen tussen 1967 en 1933. De route is 52 kilometer lang, en start in Boshuis in Halle. U kunt uiteraard ook elders starten. Klik hier voor de hele route.

Fietsroute fraaie polders en forten

Een fietstocht door polderlandschap met de resten van oude forten. De route gaat door de volgende plaatsen: Beveren, Meerdonk, Clinge, De Klinge, Hulst, Nieuw Namen, Kieldrecht, Verrebroek en Vrasene. Het is mogelijk om de route uit te breiden met 7 kilomter extra door de Graauw. De route is 50 kilomter lang en start bij de Sint-Martinus Kerk aan de Markt van Beveren. Klik hier voor de hele route.

Fietsroute Leiestreekroute

De Leiestreek is dé toeristische regio van Vlaanderen. Deze route laat u kennis maken met deze prachtige streek. U fietst door Kortrijk, Kooigem, Bellegem, Rollegem, Aalbeke, Marke, Bissegem en Heule. De route is 54 kilometer lang en start aan de Stedelijke Jeugdherberg in Kortrijk. Klik hier voor de hele route.

Bron(nen):

2 Comments

Door Johanna (niet gecontroleerd) op zo, 25-10-2015 - 08:50

Ik ben het helemaal met de vorige schrijver eens!! Als het geen knooppuntenroutes zijn fietsen wij ze niet al lijken ze nog zo mooi, we moeten niet teruggaan in de tijd dat er nog geen knooppuntroutes waren!hopelijk gaat het veranderen want het zijn best mooie routes denk ik.
Groeten Johanna

Door Henry (niet gecontroleerd) op ma, 17-8-2015 - 13:49

Sorry voor mijn negatieve commentaar,nota bene het land waar de knooppunten ontstaan zijn,zo'n route beschrijving op de fiets aflezen van een kaart is niet van deze tijd en bovenal levens gevaarlijk.met vriendelijke groeten Henry.