PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Nog steeds milde griepepidemie

Er is nog steeds een milde griepepidemie in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het NIVEL.

In de eerste week van 2017 gingen 92 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten. Dat is voor de zesde achtereenvolgende week boven de epidemische grens van 51 per 100.000.

Wanneer epidemie?

Er is sprake van een epidemie wanneer meer dan 51 op de 100.000 mensen zich bij de huisarts melden met griepachtige klachten, en in keel- en neusmonsters griepvirus wordt aangetoond. Bij een deel van de patiënten zijn neus- en keelmonsters afgenomen. De uitslagen hiervan zijn worden nog bekend gemaakt.

Bron(nen):
Trefwoorden: