Welke voeding verbetert mijn weerstand?

Getty Images

Ook al eet ik elke dag fruit en groenten, toch heb ik regelmatig last van eczeem, koortsuitslag en gebrek aan energie. Op internet vind ik qua diëten wel allerlei tips om af te vallen en dergelijke, maar dat is voor mij niet nodig. Wat kan ik eten en drinken om me net iets beter en gezonder te voelen?

Miek

Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige

U kunt veel met uw voeding doen om u gezonder en energierijker te voelen, maar sommige punten kunnen ook komen door invloeden van buitenaf. Koortsuitslag heeft vaak te maken met de weerstand die uw lichaam heeft opgebouwd. Maar vooral in tijden van stress, zon of extreme kou kunt u ook last van een koortslip krijgen. Belangrijk is dus om een goede weerstand te hebben. Deze kunt u verbeteren met een gezonde en gevarieerde voeding.

Gezond eten
Vitamines zorgen in grote mate voor de weerstand en de opbouw van uw lichaam. Het is dus erg belangrijk om hier rekening mee te houden in uw dagelijkse voedingspatroon.

In principe geldt voor u hetzelfde als voor mensen die willen afvallen: gezond eten. Alleen u hoeft geen rekening te houden met een energiebeperking. Eet daarbij voldoende groente, fruit en volkorenproducten, pas op met verzadigd vet en beweeg voldoende. Dit kan u al een heel eind op weg helpen om u beter te voelen.

Eczeem
Eczeem kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld voortkomen uit een allergie. Het is mogelijk dat je ook allergisch bent voor een voedingsmiddel. Kijk eens naar uw voedingspatroon en het opkomen van het eczeem en misschien kunt u op die manier een verband vinden. Blijft u er veel last van houden, dan is het handig om contact op te nemen met een expert op dat gebied.

Ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel de vraag aan een expert!