5 mooie kastelenroutes voor fietsers

Prachtig hè, al die mooie fietsroutes langs kastelen en anders historische gebouwen? Op 10 juni is het de Dag van het Kasteel! Maak kennis met hele fraaie historische kastelen met deze vijf mooie fietsroutes door verschillende provincies in Nederland.

Het landgoed van Kasteel Twickel – Overijssel (59 km)

Startpunt: Langestraat 29, 7491 AA Delden

Met deze route fietst u langs het Overijsselse Delden; vlakbij ligt een groot landgoed van maar liefst 4.000 hectare. Het middelpunt van dit landgoed is het prachtige kasteel Twickel. Ontdek en bewonder de geschiedenis van dit prachtige kasteel.

Bekijk de route en knooppunten op Fietsen123

Het 'zwanennest' – Gelderland (57 km)

Startpunt: Lingewal 5, 4161 CG Heukelum

Het kasteel Heukelum (vroeger Merckenburg) is gebouwd op de plek waar een zwaan nestelde, hierdoor ontstond de naam ‘het zwanennest’. Deze route neemt je mee langs het kasteel en forten met een mooi verhaal.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Noordelijke borgen – Groningen (51 km)

Startpunt: Hoofdstraat 18, 9965 PB Leens

Borgen: kastelen of landhuizen. Op deze route zijn ze te vinden. Het noorden van Groningen herbergt enkele borgen, sommige imposant en intact, andere slechts nog gedeeltelijk herkenbaar. Fiets aan de hand van deze route door de provincie Groningen op zoek naar interessante borgen.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

De verovering van de ‘stedendwinger’ – Noord-Brabant (42 km)

Startpunt: Schijndelseweg 1, 5271 BK Sint-Michielsgestel

Ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch ligt kasteel Heeswijk. De voorloper van dit kasteel werd in de 11de eeuw gebouwd en is tijdens de Middeleeuwen vervangen door het huidige kasteel. Deze route neemt je mee door de geschiedenis van kasteel Heeswijk.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Kastelen in Santpoort – Noord-Holland (31 km)

Startpunt: Vinkenbaan 2, 2082 EP Santpoort-Zuid

Deze route neemt je mee door de dorpen Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid langs twee indrukwekkende kastelen: de ruïne van kasteel Brederode en landgoed Duid en Kruidberg, nu een luxueus hotel.

Bekijk de route en de knooppunten op Fietsen123

Bron(nen):