Bitterbal per briefpost

Ieder jaar geven de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH) en PostNL samen een postzegelcatalogus uit. Het onderwerp is in 2020 'Typisch Nederland', waarmee aandacht wordt besteedt aan etenswaren die kenmerkend zijn voor Nederland. De bitterbal is daar uiteraard ook één van!

Rookworsten, hagelslag, wortelen, een tompouce. Allemaal hebben ze hun moment in de spotlight gehad. Nu is het de beurt aan de bitterbal. De speciale postzegels zijn vanaf midden juni te koop.

Behalve de postzegels ontwierp de NVPH ook nog een ‘eerstedagenvelop’, waarop een stempel staat met de eerste dag waarop de geplakte postzegel geldig was. “Dat is een collectors item“, zegt Marike Timmermans, persvoorlichter, tegen het AD. Op de envelop staan ook bitterballen met Nederlandse vlaggetjes afgedrukt, evenals het recept.

Bitterbal razend populair

Dat de bitterbal in het zonnetje gezet wordt is geen verrassing: de bitterbal is nog altijd één van de populairste Nederlandse snacks. Ieder jaar eten wij met zijn allen 300 miljoen bitterballen, en de snakc is inmiddels onderdeel van het immaterieel erfgoed. Eerder viel het traditionele broodje kaas al die eer ten deel.

Lees ook: Video: zijn bitterballen uit de oven gezonder?

Bron: Linda.nl