5 artiesten van nu die doen denken aan vroeger

De muziek die we nu op de radio horen lijkt amper te vergelijken met wat we vroeger op de platenspeler luisterden. De sfeer en het gevoel wat er vroeger in zat, is volgens velen een stuk minder terug te vinden in de huidige muziek. Toch zijn er een aantal moderne artiesten die toch nog wat van die nostalgie terugbrengen in hun muziek.

Tame impala

Psychedelische rock is een genre dat niet alleen in de jaren zeventig werd gemaakt: de Australische band Tame Impala maakt dit ouderwetse genre, maar steekt het in een compleet nieuw jasje. De vier albums worden regelmatig vergeleken met Pink Floyd, maar ook The Beatles vallen erin terug te herkennen.

Tame Impala is te beluisteren op Spotify en YouTube.

Arctic Monkeys

De Britse indierockband Arctic Monkeys maakt al sinds 2002 strakke, swingende rocknummers. Ze worden beïnvloed door bands als The Smiths en The Clash, wat ervoor zorgt dat veel nummers aanvoelen alsof ze in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw zijn gemaakt. 

Arctic Monkeys is te beluisteren op Spotify en YouTube

Plus Magazine Tijdmachine

Krijgt u geen genoeg van de nostalgische verhalen en herinneringen? Word nu lid van de Plus Magazine Tijdmachine groep op Facebook en ga samen terug naar toen!

Lana del Rey

Lana del Rey’s muziek is vooral bekend door de melancholische stijl en de herkenbare link met de popcultuur uit de jaren vijftig en zestig. Ze brak in Nederland door met het radionummer ‘Video Games’. Door de langzame muziekstijl, zachte stem en nostalgische albumcovers past Del Rey precies tussen de girlbands uit de jaren zestig.

Lana del Rey is te beluisteren op Spotify en YouTube.

Douwe Bob

Ook in ons eigen land zijn genoeg nostalgische muziekmakers te vinden. De meesten van ons zullen Douwe Bob kennen van zijn nummer ‘Slow Down’ op het Songfestival, maar hij heeft ook veel countryachtige nummers op zijn albums staan. Zijn muziek heeft wat weg van Johnny Cash en Bob Dylan, maar af en toe gaat het ook de kant van The Beatles op. 

Douwe Bob is te beluisteren op Spotify en YouTube.

Greta van Fleet

De Amerikaanse klassieke rockband Greta van Fleet wordt vaak in één adem genoemd met Led Zeppelin. Die gelijkenis is er vooral door de stem en de uithalen van de leadzanger, Josh Kiszka. Krachtige, energieke rocknummers typeren de rockband. De groep is in 2012 begonnen en na vele successen touren ze de hele wereld rond.

Greta van Fleet is te beluisteren op Spotify en YouTube.