Nostalgie: de petticoat

Herinnert u zich dit nog? De petticoat. Een diepe wens van menig meisje in de jaren ’50 was het om een petticoat te bezitten.

Een onderrok van verschillende lagen klokkende stof, waardoor de rok die je eroverheen droeg, wijd uit ging staan. Met een petticoat zag je er altijd uit als een plaatje. Wie had er een? Of wilde er een?

Meer van dit soort nostalgische foto's bekijken? U vindt er meer op onze Facebookpagina!

Bron(nen):
  • YouTube, Facebook

Reactie toevoegen

15 Comments

Door M Van Deelen op wo, 26-4-2017 - 12:39

Ik mocht nooit in de buurt van de salontafel komen met mijn petticoat, want dan gingen de kopjes ondersteboven :-) Na het wassen in de stijfsel of suikerwater en dan vielen er van die schilfers op de grond. Maar ik voelde me er wel een soort prinses in. Laatst vroeg mijn kleindochter "oma, wat is een petticoat?" Ze wist totaal niet waar het over ging.

Door hetty (niet gecontroleerd) op wo, 26-4-2017 - 09:22

Ja ik had verschillende kleuren.Mijn moeder was heel handig met naaien.En ze werden met een soort stijfsel weer gesteven maar due van mij had zoveel laagjes die bleef vanzelf wel staan

Door JHF van der Donk (niet gecontroleerd) op za, 7-5-2016 - 13:13

Ja ik had ook `n petticoat , die had m`n moeder zo hard gesteven dat hij kraakte als ik liep en naar het dansen ging , de Rock en Rol dansen , mooie tijd was dat.
En ik had er ook een van gaas , ben ermee achter het zadel blijven hangen van de fiets , dus `n scheurtje erin.
Jammer dat je ze nu niet meer ziet,nu lopen bijna zonder rok.

Door Diny van Hagen. (niet gecontroleerd) op do, 5-5-2016 - 16:14

Ook ik heb er verschillende gehad ,eerst een katoenen met een paar gazen stroken er op gemaakt zelf genaait,ook een met een luchtband en mijn mooiste was een zwarte met rode kleine kwastjes en kant.wat was dat toch een heerlijke tijd op de dansschool,ik denk er nog vaak aan terug al ben ik nu 76 jaaar

Door Ineke (niet gecontroleerd) op do, 31-3-2016 - 15:18

Ik had er verschillende. Veel lagen over elkaar. en ook een met een opblaasbare luchtband.Prachtig.

Door carla spee op do, 31-3-2016 - 11:54

Mijn zus had een vriendin uit "de West", zo noemde men dat de meisjes uit de Antillen die in Nederland op kostschool zaten. Zij had een petticoat met opblaasbare rand. Dus wij kregen er ook een en waren helemaal hip.

Door Greet (niet gecontroleerd) op do, 24-3-2016 - 20:37

Ik kan nog de felle jaloezie voelen die ik had omdat ik geen petticoat had en andere meisjes wel,geen geld thuis,geen handige moeder en geloof dat mijn ouders een petticoat ook niet erg "christelijk'vonden...
Heb dus geen idee HOE fijn een petticoat was,nooit bezeten helaas!

Door G kuiv. (niet gecontroleerd) op di, 22-3-2016 - 21:37

Ja ik had er ook een paar zelfs een met een luchtband er in,die kon je iedere keer opblazen.

Door Ladybug (niet gecontroleerd) op di, 22-3-2016 - 18:23

Ja, en het leukste was als er net een klein kantrandje onder je rok uitkwam. Als ze gewassen en gesteven waren, kon je ze zo rechtop zetten op de grond!

Door Bo (niet gecontroleerd) op di, 22-3-2016 - 17:41

In ons gezin was niet veel geld: eindelijk, na lang zeuren kreeg ik er eentje. Kunt u zich voorstellen hoe groot mijn verdriet was toe hij gewassen moest worden en hij daarna slap naar beneden hing....niets aan te doen. een tweede is er nooit gekomen....
TRAUMA!!