Nostalgie! De schooltandarts

De schooltandarts: kunt u zich dat nog herinneren? Een of twee keer per jaar parkeerde het busje op het schoolplein. Dan wist ieder kind natuurlijk hoe laat het was. Is onderstaande video voor u ook zo herkenbaar?

Reactie toevoegen

12 Comments

Door Anne (niet gecontroleerd) op do, 7-11-2019 - 00:13

De beleving van de ouderen is anders dan die van het kind, dat is duidelijk. Ik was ook als de dood. Sommige kinderen renden naar huis als de bus al in de straat kwam.

Door mieke bloemendaal (niet gecontroleerd) op do, 22-8-2019 - 19:35

Die heeft er wel voor gezorgd dat ik er een flink trauma aan over heb gehouden en maar door blijven boren terwijl ik pijn had . heb mijn kinderen ook nooit naar de schooltandarts laten gaan ben zelf ook nooit meegegaan naar onze eigen tandarts dat deed mijn man gelukkig altijd ze hebben allebei ook geen angst voor de tandarts dat is wel prettig

Door Marianne (niet gecontroleerd) op wo, 10-7-2019 - 08:57

Vreselijk, zal het nooit vergeten. Meneer Muiswinkel. Doe je bek open zei hij. Hij veegde het bloed van zijn handen aan je jurk af. De man kreeg ontslag gelukkig. Na deze 1e ervaring sprak ik af met een jongen uit de klas om iedereen voor te laten gaan. Als het wachtlokaal leeg was waren wij verdwenen. Deze jongen had zwarte tandjes. Toen ik verkering kreeg en deze jongen regelmatig naar de tandarts ging, vertelde ik mijn verhaal. Hij vond het onzin en maakte voor mij een afspraak. Gelukkig had deze tandarts veel begrip voor de situatie. Tenslotte wil je ook niet afgaan voor je eerste vriendje. Alles is dus goedgekomen. Inmiddels 65 jaar jong en een goed onderhouden Gebit.

Door Patricia Bogers (niet gecontroleerd) op di, 9-7-2019 - 19:59

Vreselijk was de schooltandsarts. Gelukkig ging ik vrij snel naar de tandarts van mijn ouders (dat vond ik ook geen pretje en nog niet--)

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 9-7-2019 - 19:53

Vreselijk vond ik de schooltandarts, met mijn ouders ging ik toen of later, dat weet ik niet meer, naar een gewone tandarts die zonodig verdoofde. In ieder geval heb ik geen goede herinneringen aan de schooltandarts,

Door ria wagemans (niet gecontroleerd) op di, 9-7-2019 - 18:59

hier nog zo een , ik ben nog steeds doodsbenauwd voor de tandarts en ga ook niet meer , ik ben inmiddels 71 jaar oud en heb nog maar 7 tanden en kiezen.

Door Hans van der Wel (niet gecontroleerd) op di, 9-7-2019 - 18:13

Verschrikkelijk, dit tuig met de witte jas heeft er voor gezorgd dat ik 18 jaar niet meer naar de tandarts durfde met alle gevolgen van dien. Deze lui hebben mij toen der tijd een verschrikkelijk trauma bezorgd waar ik jaren last van heb gehad. Begrijp trouwens ook niet dat de volwassenen in je omgeving deze marteling toelieten. Gelukkig ben ik er over heen gegroeid en heb mijn kinderen opgevoed met een angst loos tandarts bezoek en een goed gebit.

Door Jan de Beijer (niet gecontroleerd) op di, 9-7-2019 - 17:40

Het was een obsessie voor de hele klas waar je in zat !!Gelukkig waren er ontsnappings mogelijkheden!!!!Je kon zomaar de griep hebben als je wist dat hij kwam!!Het was een brute machtsgebruiker toentertijd !!

Door Tini H (niet gecontroleerd) op di, 9-7-2019 - 15:51

Ik herinner mij de schooltandarts nog als de dag van gisteren. Ik was nieuw op school (derde klas) en kende het begrip schooltandarts niet. Wij gingen als gezin voor de halfjaarlijkse controle naar een tandarts in de stad. Ik zei dit tegen de meester, die mij niet geloofde. De kinderen die de bus in waren geweest kwamen er niet erg vrolijk weer uit. Het leek mij dus geen goed idee om deze tandarts te bezoeken. Ik zei de meester dat ik al een tandarts had en niet naar deze hoefde te gaan. De meester dacht dat ik niet durfde. Uiteindelijk heeft hij me naar de bus gesleept. De tandarts stelde vast dat ik een goed verzorgd gebit had en mopperde dat ik niet had hoeven komen. De meester eiste zelfs na deze conclusie nog een briefje van mijn ouders.

Door Evelien (niet gecontroleerd) op vr, 5-7-2019 - 19:22

Altijd wanneer ik reacties lees over de schooltandarts dan begrijp ik daar helemaal niets van. Ik heb jarenlang als assistente gewerkt op de tandartswagen. De tandartsen die bij ons werkten hadden zelf een eigen praktijk en werkten p/m 1 dag op de tandartswagen. Het ging er altijd gemoedelijk aan toe. Het kwam wel eens voor dat je maar 2 kinderen op een ochtend behandelde omdat het nodig was om deze kinderen dan op hun gemak te stellen. Ik zie het een tandarts in deze tijd al doen om zoveel tijd te besteden aan de kinderen.
Het valt mij op dat wanneer iemand een ongenuanceerde reactie plaatst bij berichten over de schooltandarts deze er vaak bij vermeld dar zij gelukkig niet hoefden???? Hoe kunnen zij dan weten hoe het er aan toe ging?
Ik kan alleen maar praten over hoe het er bij ons St. Jeugdtandzorg Midden-Overijssel aan toe ging maar ik Heb het altijd met veel plezier gedaan.