Drie plekken voor een fantastische foto van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een geweldig bezienswaardigheid en verwelkomt jaarlijks ruim zes miljoen bezoekers. De meeste foto’s van het monument worden gemaakt vanaf Champ de Mars, het park aan de voet van de toren. Prachtig, maar niet heel origineel. Daarom zetten we voor de fotografieliefhebber drie andere speciale plekjes op een rijtje.

Pont de Bir-Hakeim 

Pont de Bir-Hakeim dankt zijn bekendheid aan het mooie uitzicht op de Eiffeltoren. De stalen palen dienen als steun voor het spoor van de metro, dit zorgt voor een foto met perspectief en sfeer. Om een goede foto te maken zonder auto’s, moet u wachten tot het stoplicht op rood gaat. 

Avenue de Camoëns 

Dit is dé perfecte spot voor de Eiffeltoren. Aan de linker- of rechterkant de typische Hausmann-style gebouwen, een lantaarnpaal op een sierlijk balkon, wat groen en de Eiffeltoren: een echt Parijs plaatje! Er zijn maar weinig toeristen, wat zorgt voor een rustig plekje. Een echte aanrader dus. 

Trocadéro 

Trocadéro is net als Champ de Mars geen origineel plekje, maar toch onmisbaar in het rijtje. Het is hier erg druk, pas dus goed op voor zakkenrollers! Hier kunt u haast geen foto maken zonder mensen erop, toch wordt het een schitterend plaatje met de Eiffeltoren volledig in beeld. 

Bron(nen):