Stelling: ik ga niet meer overal op vakantie

Terreur speelt een steeds grotere rol bij de vakantiekeuze. Zes op de tien mensen kijken meer naar de veiligheid in landen dan voorheen. Geldt dit ook voor u?

Onderzoeksbureau NBTC-NIPO keek naar het vakantiegedrag van Nederlanders. Het vergeleek de reizen van 2016 met de plannen voor dit jaar en vroeg mensen of ze bij hun vakantieplannen meer dan voorheen kijken naar de veiligheid in het land van bestemming. 60 procent doet dit, een derde antwoordde neutraal. Een kleine groep is er niet mee bezig. 

Aanslagen

"De vraag gaat over veiligheid in het algemeen, maar het is zeker zo dat er door de toegenomen terreurdreiging meer vraag is naar veiligheid van vakantiebestemmingen'', zegt Kees van der Most namens NBTC-NIPO. Zo vertrokken minder Nederlanders vorig jaar naar Zaventem, Nice, Istanboel en Berlijn, terwijl ook Parijs nog steeds de financiële gevolgen merkt.

En u?

Wij zijn benieuwd of u ook meer kijkt naar de veiligheid in bepaalde vakantielanden. Geef uw mening en laat hieronder een reactie achter.

Bron: AD

Hoe veilig is vliegen nu echt?

13 Comments

Door Jan Mooijman (niet gecontroleerd) op ma, 6-3-2017 - 23:47

Was vroeger vliegen een feest en begon het plezier al op Schiphol. Ook de zakelijke reizen. Dat is nu dus 'tempo doeloe'.
Als een vlucht niet anders dan van Schiphol vertrekt, boek ik niet. Mijn KLM gouden Freq. Flyer-pas is dus verlopen.
Rotterdam en Eindhoven zijn beter. Maar om tegenwoordig langer dan 2à3 uur 'opgevouwen' te zitten pas ik nu voor. (Niet voor niets de Veeklasse genoemd) Dezelfde vlucht in businessclass vind ik het geld niet waard. Dus niet voor de veiligheid, er kan je overal iets gebeuren. Maar onveiligheid zoeken doe je ook niet.

Door S.A.M.Teulings (niet gecontroleerd) op di, 17-1-2017 - 19:31

Ik ga al jaren naar dezelfde plaats op Sardinië,
vroeger heb ik heel wat van de wereld gezien, ben nu blij met altijd hetzelfde hotel, een oud palazo, met mijn teckeltje, ken de mensen daar, op elke hoek wordt ik goed beschermd door de politie, ik voel mij daar veilig, en er is een hondenstrand, ideaal, kan het iedereen aanraden, het is daar echt vertrouwd, ik ken de mensen daar goed en spreek nu ook de taal goed. Er zijn daar ook veel vluchtelingen, gedragen zich allemaal goed.

Door anna de bruin (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 20:34

Ik houd vooral rekening met het regime in een land. Niet zozeer de veiligheid maar als er zoveel onrecht bestaat in een vakantieland, ga ik daar niet heen.

Door wim van s (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 17:39

wij gaan al jaren naar het Sauerland dld kleine plaatsjes lekker rustig waar je bijna geen gekke mensen ziet,altijd in voor en na seizoen prachtig en lekker rustig.
oh ja wij zijn 65 plussers

Door Jacky (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 14:50

We willen relax op vakantie,dus zoeken we tegenwoordig landen op waar het over het algemeen veilig is,er kan natuurlijk overal wat gebeuren, maar veiligheid voorop.

Door Waldo (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 11:19

Wij gaan al jaren, ieder jaar naar Egypte. Marsa-Alam, Hurghada, Luxor etc.
Ook, toen er slechts één vlucht, door maar één maatschappij, in de 14 dagen - 3 weken plaats vond. Nooit iets meegemaakt. Het is er veilig. Alleen Caïro moet je mijden.
Mijn zoons raden het ons af, maar dan geef ik als commentaar :
Beter en veiliger om een terrasje te pikken in Parijs?
M.a.w. overal kan iets gebeuren. Ook Nederland moet zijn veiligheid versterken.

Door A. Pelen (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 10:55

Het enige wat wij mijden is Istanbul.De rest ven Turkije blijven we wel bezoeken, alleen het oosten niet.Jammer dat in de winter Nederlandse reisorganisaties dit land niet aanbieden.Maar wij doen het via de Duitse.Aanbod genoeg.Maar niet goedkoper dan vorig jaar.m.vr.gr. A. Pelen

Door Peter (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 10:26

Jazeker kijk ik goed waar niet te veel dreigingen zijn

Door Mees (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 10:05

Er kan altijd iets gebeuren. Wij backpacken nog regelmatig richting azie. Of gaan een aantal weken rond reizen met een tent.
Er zijn landen waar we niet heen gaan maar om andere rede dan terreur.

Door Margreet (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 08:08

We mijden de landen waar terreurdreigingen vandaan komen zoals Egypte, Turkije en Tunesië