PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: ik ga niet meer overal op vakantie

Terreur speelt een steeds grotere rol bij de vakantiekeuze. Zes op de tien mensen kijken meer naar de veiligheid in landen dan voorheen. Geldt dit ook voor u?

Onderzoeksbureau NBTC-NIPO keek naar het vakantiegedrag van Nederlanders. Het vergeleek de reizen van 2016 met de plannen voor dit jaar en vroeg mensen of ze bij hun vakantieplannen meer dan voorheen kijken naar de veiligheid in het land van bestemming. 60 procent doet dit, een derde antwoordde neutraal. Een kleine groep is er niet mee bezig. 

Aanslagen

"De vraag gaat over veiligheid in het algemeen, maar het is zeker zo dat er door de toegenomen terreurdreiging meer vraag is naar veiligheid van vakantiebestemmingen'', zegt Kees van der Most namens NBTC-NIPO. Zo vertrokken minder Nederlanders vorig jaar naar Zaventem, Nice, Istanboel en Berlijn, terwijl ook Parijs nog steeds de financiële gevolgen merkt.

En u?

Wij zijn benieuwd of u ook meer kijkt naar de veiligheid in bepaalde vakantielanden. Geef uw mening en laat hieronder een reactie achter.

Bron: AD

Hoe veilig is vliegen nu echt?

Stelling: ik ga niet meer overal op vakantie

Reactie toevoegen

15 Comments

Door Angela Lansink op vr, 17-2-2017 - 19:36

wij gaan met de auto ook vanwege andere omstandigheden

Door KLAAS GRANDIA op do, 19-1-2017 - 17:48

Bij elke vlucht is een stukje argwaan, ik vertrouw op de controle, maar ga alleen nog binnen West Europa. Te veel onstabiele landen.

Door S.A.M.Teulings (niet gecontroleerd) op di, 17-1-2017 - 19:31

Ik ga al jaren naar dezelfde plaats op Sardinië,
vroeger heb ik heel wat van de wereld gezien, ben nu blij met altijd hetzelfde hotel, een oud palazo, met mijn teckeltje, ken de mensen daar, op elke hoek wordt ik goed beschermd door de politie, ik voel mij daar veilig, en er is een hondenstrand, ideaal, kan het iedereen aanraden, het is daar echt vertrouwd, ik ken de mensen daar goed en spreek nu ook de taal goed. Er zijn daar ook veel vluchtelingen, gedragen zich allemaal goed.

Door anna de bruin (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 20:34

Ik houd vooral rekening met het regime in een land. Niet zozeer de veiligheid maar als er zoveel onrecht bestaat in een vakantieland, ga ik daar niet heen.

Door wim van s (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 17:39

wij gaan al jaren naar het Sauerland dld kleine plaatsjes lekker rustig waar je bijna geen gekke mensen ziet,altijd in voor en na seizoen prachtig en lekker rustig.
oh ja wij zijn 65 plussers

Door Jacky (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 14:50

We willen relax op vakantie,dus zoeken we tegenwoordig landen op waar het over het algemeen veilig is,er kan natuurlijk overal wat gebeuren, maar veiligheid voorop.

Door Waldo (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 11:19

Wij gaan al jaren, ieder jaar naar Egypte. Marsa-Alam, Hurghada, Luxor etc.
Ook, toen er slechts één vlucht, door maar één maatschappij, in de 14 dagen - 3 weken plaats vond. Nooit iets meegemaakt. Het is er veilig. Alleen Caïro moet je mijden.
Mijn zoons raden het ons af, maar dan geef ik als commentaar :
Beter en veiliger om een terrasje te pikken in Parijs?
M.a.w. overal kan iets gebeuren. Ook Nederland moet zijn veiligheid versterken.

Door A. Pelen (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 10:55

Het enige wat wij mijden is Istanbul.De rest ven Turkije blijven we wel bezoeken, alleen het oosten niet.Jammer dat in de winter Nederlandse reisorganisaties dit land niet aanbieden.Maar wij doen het via de Duitse.Aanbod genoeg.Maar niet goedkoper dan vorig jaar.m.vr.gr. A. Pelen

Door Peter (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 10:26

Jazeker kijk ik goed waar niet te veel dreigingen zijn

Door Mees (niet gecontroleerd) op vr, 13-1-2017 - 10:05

Er kan altijd iets gebeuren. Wij backpacken nog regelmatig richting azie. Of gaan een aantal weken rond reizen met een tent.
Er zijn landen waar we niet heen gaan maar om andere rede dan terreur.