55+ wil liever met 65 jaar met pensioen

Volgens een onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat we de pensioenleeftijd toch het liefst met 65 jaar zien ingaan.

Liever met 65 jaar met pensioen

Ook al schuift de leeftijd waarop we met pensioen gaan langzaam maar zeker richting de AOW-gerechtigde leeftijd, we stoppen toch liever eerder. Uit vandaag bekend geworden onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van het wetenschappelijk bureau van 50Plus blijkt dat naarmate we ouder zijn, we liever stoppen met werken als we 65 jaar zijn. Van de ondervraagde kiezers jonger dan 50 jaar vindt 55 procent dat we weer met 65 jaar met pensioen moeten kunnen. Kiezers ouder dan 50 jaar zien dat graag voor 70 procent weer gebeuren.

Minder behoefte aan een 50-pluspartij

Maurice de Hond vroeg de kiezers ook naar de behoefte van hen aan een ouderenpartij. In het algemeen heeft minder dan de helft (49 procent) van de kiezers behoefte aan een speciale partij voor 50-plussers. Bij een vorig onderzoek was dat nog 62 procent. Wel is 70 procent van de 50-plusers voorstander van een 50-pluspartij.

Bron(nen):

1 Reactie

Door Lex (niet gecontroleerd) op ma, 1-9-2014 - 13:19

Als het zo door gaat moet de jonge generatie die nu van school komen straks door werken tot hun 70e

Mogen die mensen ook nog van hun pensioen genieten? Of liever meteen een spuitje als ze hun pensioengerechtigde leeftijd hebben gehaald?

Bedankt voor al het belastinggeld dat u heeft opgebracht nu word het tijd om te gaan. Ik heb hier ooit eens een film over gezien.

Ik vind het vreselijk dat ouderen zo worden uitgekleed en behandeld door dit kabinet. Mensen die na de oorlog dit land hebben opgebouwd.

Schaamteloze ontwikkeling.

Maar Rutte maakt zijn sloopwerk af.

Zucht.