Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn AOW-pensioen?

Ik ontvang sinds enige tijd mijn pensioen, maar krijg nu de mogelijkheid om nog 1 of 2 dagen te werken. Heeft dat gevolgen voor mijn AOW?

U mag bijverdienen zoveel u wilt, uw basis AOW-pensioen blijft hetzelfde. Het is zelfs aantrekkelijk om na uw 65-ste te werken, omdat er minder premies en belasting worden ingehouden. Daarom zijn er ook verschillende uitzendbureaus gespecialiseerd in het plaatsen van oudere werknemers.


Maar let op: als uw partner jonger is dan 65 jaar en u krijgt voor hem/haar een toeslag en de jonge partner gaat bijverdienen dan heeft dat wel gevolgen voor de hoogte van de toeslag. Hoeveel er gekort wordt, hangt af van de bijverdiensten. De eerste €213,66 van het bruto maandsalaris van de partner zijn vrijgesteld, daarna wordt er trapsgewijs verrekend. Wie meer verdient dat €1279,43 bruto per maand, krijgt geen toeslag meer.

Bron(nen):
  • GeldenRecht

3 Comments

Door aart (niet gecontroleerd) op vr, 27-1-2017 - 15:15

ik heb aow samen met mijn vrouw. hoeveel mogen we bijverdienen per jaar, en wat heeft het bijverdienen tot gevolg betreft de kwijtschelding van waterschap/riool/reinigingsrecht belasting.

Door R. Dompeling (niet gecontroleerd) op zo, 17-7-2016 - 12:46

Mijn man is 70 jaar en heeft aow-pensioen. Nu lees ik dat hij wat bij mag verdienen zonder problemen. Moet hij dat wel aangeven bij de belasting?

Door wim koring (niet gecontroleerd) op za, 2-5-2015 - 16:31

sinds 1 januari krijg de jongere partner geen toeslag meer wat mag je dan bij verdienen als je met pensioen bent mijn jongere partner heeft wel een wia uitkering bruto van 5326 per jaar