Stelling: ik heb een onbezorgd pensioen

Bezuinigingen en kortingen maken pensioenen lager

Heeft u nog een onbezorgd pensioen? Of maakt u zich zorgen over alle bezuinigingen, verlaging van percentages en het snijden in de pensioenen. Geniet u van uw pensioen of maakt u zich zorgen? Stem en geef uw mening!
Jaar van uitgave:
2014

Circa 38 pensioenfondsen moeten vanaf april de pensioenen verlagen. Dat zegt De Nederlandse Bank. Het zijn er minder dan vorig jaar, toen 66 fondsen het pensioen verlaagden. De gemiddelde verlaging is dit jaar ook minder, 1,1 procent. In 2013 was dat nog 1,9 procent. In totaal zal van zo'n 500.000 gepensioneerden het pensioen dalen. De verlaging is nodig omdat de dekkingsgraad van de fondsen op 31 december te laag was. Door het korten moeten de buffers van de fonsen herstellen.

Pensioenopbouw verlagen
Vorige jaar werden er al plannen gemaakt om de pensioenopbouw te verlagen. Het kabinet wilde de jaarlijkse pensioenopbouw verlagen van 2,25 procent naar 1,75 procent, maar hier stak de Eerste Kamer een stokje voor. Toch is de pensioenopbouw verlaagd naar het een percentage van 1,875%

AOW Bezuinigingen
Ook op de AOW wordt bezuinigd. Bijstandsgerechtigen krijgen vanaf volgend jaar een lagere uitkering als ze de kosten van levensonderhoud kunnen delen met huisgenoten. De maatregel geldt ook voor AOW'ers, bijvoorbeeld als ze samenwonen met hun kinderen.

De oppostie van CDA en SP willen niet dat gepensioneerden die hun kosten van levensonderhoud delen met huisgenoten worden gekort op hun AOW. De partijen vinden de nieuwe regel ''oneigenlijk''. Volgens CDA-kamerlid Pieter Heerma lijkt het wel '' of de AOW een bijstand is voor 65-plussers. En dat is natuurlijk niet zo.''

Wat vindt u?
Is uw oude dag nog onbezorgd? Of ziet u door alle nieuwe wetten, percentages en regels het bos niet meer? Wat vindt u: is uw beloofde onbezorgde oude dag, werkelijk zo onbezorgd? Stem en reageer! (De poll staat rechts van dit artikel)

3 Comments

Door harr (niet gecontroleerd) op wo, 5-11-2014 - 10:09

Deze regering rooft alles van zijn onderdanen weg.
De ouderen krijgen het heel zwaar te voorduren.
Benjezelf AOW-er en wil je je moeder nog ens helpen dan moet je met de auto en die kost geld(invalide)
Men kan het zo makkelijk zeggen maar men wordt zelf gekort
helaas.

Door harr (niet gecontroleerd) op vr, 24-10-2014 - 00:19

AOW is wel een bijstand voor AOW-ers 50% voor getrouwden en samenwoners is toch wel een halve bijstand?. Het is gewoon de bedelstaf die weer terug keerd hier in Nederland.
De ouwetjes die alleen een AOW krijgen en een een flat wonen zijn de pineut eigenlijk wie niet?
Iedereen van de AOW-ers maakt zich zorgen.

Door harr (niet gecontroleerd) op do, 27-2-2014 - 15:23

Wie dit allemaal bij elkaar opteld wordt BEHOORLIJK gekort in koopkracht. Geen AOW partnertoeslag maakt een groot verschil uit. 25 miljoen Nederlanders krijgen geen tegemoetkoming meer.
Het lijkt wel of de politiek vergeten is dat ook wie AOW gerechtigd is stemrecht heeft.