Wat zal ik doen: ‘Ik wil thuisblijven, zij wil weg’

Blij echtpaar op vakantie in de heuvels
Getty Images

Tien jaar na de dood van mijn vrouw heb ik een lieve vrouw van mijn leeftijd gevonden. Wij delen dezelfde interesses, op één ding na. Zij wil er altijd op uit, terwijl ik het liefst thuisblijf. Daar hebben we alles wat ons hartje begeert. Wat nu?

Op Plusonline.nl bieden we iedereen de kans gratis kennis te maken met Plus Magazine. Hét maandblad bomvol informatie en inspiratie. Maar deze artikelen, dossiers en columns maken kost veel tijd en geld. Wilt u meer? Overweeg dan ook een abonnement op Plus Magazine.

Praat erover

Er kunnen zoveel redenen ten grondslag liggen aan het verlangen van uw partner. Wanneer zij bijvoorbeeld bij u is ingetrokken, voelt het voor haar wellicht minder als ‘thuis’ dan voor u. U kunt hier alleen achter komen door er samen over te praten. Wat zoekt zij door er steeds op uit te willen? Wat vindt u door thuis te blijven? Wees vooral eerlijk en open naar elkaar. Misschien komt u wel tot de slotsom dat u moet proberen te aanvaarden dat u niet honderd procent hetzelfde bent.

Karina Clifford-Coffiel, Kloosterhaar

Allebei tevreden

Bij ons is het net zo. Mijn man puzzelt graag, leest en doet wat in de tuin. Hij vindt het niet erg als ik er alleen op uittrek. Dan ga ik met een vriendin naar een museum of een paar dagen naar Berlijn. En soms ga ik in mijn eentje een dagje naar een stad. Hij tevreden, ik tevreden.

Marie-Louise Teunissen, Warffum

Niet alles samen

Ik heb geen relatie, maar ik zag dit ook bij mijn ouders. Mijn moeder wilde nog volop leven, terwijl mijn vader het liefst thuis op de bank zat. Zij zou weggekwijnd zijn als ze zelf niet het initiatief had genomen om haar eigen behoeftes te vervullen. Ze ging muziek maken bij vrienden, zwemmen, naar de muziekschool en naar het theater. Bij elkaar opgeteld bleef er nog genoeg tijd over om dingen samen te doen, zoals de boodschappen en hun jaarlijkse vakantie. Net als mijn moeder vind ik dat ‘getrouwd zijn’ niet hoeft te betekenen dat je allessamen moet doen, of continu op elkaars lip moet zitten.

Patty van Bodegom, Huizen

Gulden middenweg

Ik zou zeggen: meneer, ga eens met uw vrouw fietsen of naar een museum. En mevrouw: probeer het ook eens thuis gezellig te maken met z’n tweeën. Of trek er de ene week op uit en blijf de andere week thuis. De gulden middenweg zal uw relatie ten goede komen!

Ria Hoenderop, Maassluis

Thuiskomen met verhalen

Omdat mijn man chronisch ziek is en heel weinig (weg) kan, moesten we een balans zoeken tussen wat we samen doen, en wat alleen. Mijn man is van zichzelf nogal een huismus, terwijl ik geen vrolijker mens word als ik de hele dag met een boekje in een hoekje zit. Dus ga ik er dagelijks even op uit. Ik wandel – alleen of met een vriendin. Ik doe twee halve dagen vrijwilligerswerk en werk nog één dag in de week. Voor ons is dat een goede oplossing. Het leuke daarvan is ook: als ik weer thuiskom, heb ik altijd iets te vertellen.

Coby van de Westeringh, De Ronde Venen

DENK MEE: Ik vertrouw mijn broer niet

Mijn broer heeft aangeboden de financiën van mijn moeder te doen. Hij is een lieve jongen, maar hij zit altijd krap bij kas. Ik vertrouw het hem eerlijk gezegd niet toe. Wat zal ik doen? 

Wat zou u doen? Stuur uw reactie met uw volledige naam, leeftijd en woonplaats naar: redactie@plusmagazine.nl o.v.v. ‘Wat zal ik doen? Doe dit voor 25 mei. Misschien staat uw brief dan binnenkort in deze rubriek.

Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Ik ben onder de indruk van het goede werk van DR SUNNY. Dit overkomt mij echt. Ik heb mijn ex-man terug. Mijn naam is Sonia Adriaan. God heeft deze man inderdaad gebruikt om mijn situatie te helpen. Luister alsjeblieft naar mijn woorden als je op zoek bent naar een spreukenmaker om je te helpen, neem dan contact op met Dr. Sunny. Hij is de beste spellcaster die je vandaag kan helpen. Twee jaar geleden hadden ik en mijn man een enorme ruzie die tot onze scheiding leidde. Het was een hel voor mij en mijn zoontje dat we naar een andere stad moesten verhuizen. Ik werd een alleenstaande ouder. Ik heb pas ongeveer een week geleden contact opgenomen met Dr. Sunny toen ik hem over mijn situatie vertelde en hij zei dat ik me er geen zorgen over hoefde te maken en ik voldeed aan zijn procedures en hij deed zijn werk. Binnen twee dagen kwam mijn ex-man bij mij terug. Het gebeurde op een dinsdagochtend toen ik van thuis (mijn ouders) een telefoontje kreeg dat hij naar mij op zoek was. Ik accepteerde dat hij naar mijn huis kwam en bood mijn excuses aan terwijl ik voor onze zoon knielde. Ik wist meteen dat deze man mij geholpen heeft. Ik ben een heel gelukkige vrouw met alles wat er in mijn leven is gebeurd. Als je contact wilt opnemen met een spellcaster, ontmoet dan Dr. Sunny en je zult verrast zijn door de geweldige veranderingen in je leven. Zijn e-mailadres is drsunnydsolution1@gmail.com. Je kunt hem ook WhatsAppen op +2348082943805. neem contact met hem op en hij zal op u reageren.