Hoe kom ik langzamer klaar?

Ik heb al 2,5 jaar een relatie met mijn vriendin. We hebben een relatie op afstand, maar vaak blijf ik ook langer bij haar slapen. Het probleem is dat ik veel te snel klaarkom. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan en kreeg antidepressiva, maar zelfs dat helpt niet. Nu baalt mijn vriendin ervan en zegt vaak dat ze onze relatie wil beëindigen als mijn seksprestatie niet verbeterd. Ik wil dat zij geniet van de seks met mij en dat ze ook klaarkomt. Ik heb liever niet dat mijn relatie om deze reden stuk gaat. Kunt u mij hiermee helpen?
Satish

Henriette Schoones, Seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Volgens mij ligt er nogal wat druk op jullie seksuele relatie. Je moet namelijk je seksuele prestaties verbeteren en als dat niet lukt, wil je vriendin de relatie beëindigen. Dat versterkt het probleem waar je al mee worstelt.

Op een ontspannen manier lichamelijk bij elkaar zijn, zou al een goed begin zijn, zonder prestatiedruk. Je zou de Stop/Start-methode kunnen proberen. Hierbij leer je stapje voor stapje het 'point of no return' herkennen en de zaadlozing uit te stellen. Op www.seksuologie.nl onder het kopje 'Adviezen voor de man' staan deze stappen beschreven.

Andere oplossingen

Verder zou je Emla crème in combinatie met een Performa condoom (Durex) kunnen proberen. Tegenwoordig bestaat er ook een pil tegen een voortijdige zaadlozing: Dapoxetine (Priligy). Je zou eerst een dosis van 30 mg kunnen proberen, werkt dat onvoldoende probeer dan een dosis van 60 mg.

Succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.

Reactie toevoegen

7 Comments

Door L. de Benis (niet gecontroleerd) op zo, 27-5-2018 - 11:24

Wat een verschrikkelijk slecht advies. Jongen/meneer luister hier niet naar. Klaarkomen is bij de meeste vrouwen niet een kwestie van lekker lang neuken. Dat is fijn, maar stimulatie van de clitoris is ook een belangrijke factor. Probeer eens door stimulatie van de clitoris, wellicht in combinatie met vingeren in de vagina je vriendin klaar te laten komen. Daarna is het voor jou heel wat ontspannener en kun je wellicht ook stressloos langer doorgaan. Lees erover, praat erover en heel veel plezier.

Door Lia (niet gecontroleerd) op vr, 25-5-2018 - 19:15

Dit is niet echt de plaats om een oproep voor een date te doen. Daar zijn goede datingsites voor. Je moet gewoon rustig afwachten tot de juiste voorbij komt......
Deze reactie heeft ook niks te maken met het onderwerp, dus weg ermee.

Door Lia (niet gecontroleerd) op vr, 25-5-2018 - 19:13

Als die vrouw de seks zo belangrijk vind en de rest niet, zou ik haar ook dumpen. Het gaat toch om de totale beleving en of je van elkaar houdt, dus niet om de seks alleen.......

Door Bob Donker (niet gecontroleerd) op wo, 23-5-2018 - 11:20

Kunt u mij helpen ?ik ben op zoek naar een relatie ben al wat ouder ,en sommige jonge dames willen dat graag,ben gezond vrij fit voor mn leeftijd mn libido is vrij hoog ben nu 31/2 jaar weduwnaar en geen vrouw wil mij hebben,Zie er vrij jong uit Maar ik heb geen vervoer dus graag een vrouw met auto.Ik woon in Rotterdam-west Dames stuur mij een uitnodiging Bob

Door Hanneke (niet gecontroleerd) op di, 22-5-2018 - 22:13

Wat een belachelijk stuk! Ten eerste vriendin deugt niet en ten tweede draait alles nu werkelijk om sex? Wij hebben al jaren geen sex meer maar zijn super gelukkig ja ja mensen dat kan ook! Alsof sex alles bepalend is!!! Pffffffff

Door Anduril (niet gecontroleerd) op di, 22-5-2018 - 21:08

Zou me maar eens afvragen of dit een gezonde relatie is. Zulke eisen geven aan dat er iets mis is in de beleving ervan door je vriendin.

Door Hans (niet gecontroleerd) op di, 22-5-2018 - 20:11

Een voortijdige zaadlozing is juist NIET abnormaal. In de natuur is het voor het mannetjesdier namelijk van belang om het vrouwtjesdier zo snel mogelijk te bevruchten. Dus biologisch gezien is er geen probleem. Als je de zaadlozing wilt uitstellen om je vrouw te behagen is dat een puur menselijk probleem. Het lijkt me dat de vrouw ook haar aandeel in heeft. Als de vrouw eisen gaat stellen aan de man, en zelf niets doet, dan wordt het hoog tijd om haar te dumpen.