Helpt geluid tegen wakker liggen?

Lucia Talamini van de Universiteit van Amsterdam legt uit

wakker liggen
Getty Images

Door de grote hoeveelheid prikkels om ons heen slaapt inmiddels een derde van de Nederlanders niet goed. Lucia Talamini van de Universiteit van Amsterdam werkt in haar Slaaplab aan een manier om ons beter te laten slapen: met geluidspulsjes.

Door de grote hoeveelheid prikkels om ons heen lukt het een derde van de Nederlanders niet om goed te slapen. En val je dan toch in slaap, dan hoeft er maar iets te gebeuren, denk aan een sirene, blaffende hond of snurkende partner, en je bent weer wakker.

Lucia Talamini van de Universiteit van Amsterdam werkt in haar Slaaplab aan een manier om jou beter te laten slapen. En dan voornamelijk dieper, zodat jij je volledig kan afsluiten van die herrie om je heen, zodat je lichaam herstelt en zich goed kan voorbereiden op de volgende dag. Grappig genoeg zit haar oplossing 'm juist in: méér geluid. Door op exact het juiste moment een geluidspulsje je hoofd in te sturen, worden je hersenen volgens haar 'in slaap gewiegd'

Deze video van de Universiteit van Nederland waarin Talamini meer vertelt over slecht slapen, de perfecte nacht slaap, de slaaphoofdband en hoe je met meer geluid juist beter slaapt is zeker de moeite waard.

Ben je zelf een slechte slaper? Meld je dan aan voor het onderzoek van het Slaap en Geheugen Lab van de Universiteit van Amsterdam.

 

Dr. L.M. (Lucia) Talamini is als neurobioloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is hoofd van het Slaap en Geheugen Lab aldaar. Zij ontving haar master's degree in biologie in 1991 aan de Universiteit van Leiden. Talamini ontving diverse onderzoeksbeurzen, onder meer de Vidi-subsidie van ZonMw. Ze publiceerde tal van wetenschappelijke artikelen over het geheugen en de rol van slaap in het menselijk lichaam.

 

Auteur 
Bron 
  • Universiteit van Nederland