Stelling: ‘Ik slaap met het raam OPEN.’

Slapen met het raam open
Getty Images

Raam open of raam dicht in de slaapkamer - het kan een twistpunt zijn als je samen slaapt. Wat heeft uw voorkeur?

Ik slaap met het raam open

Een open raam slaapt lekkerder, vooral als het weer wat beter is. Je ademt de hele nacht frisse lucht in. Zodra het raam dicht gaat, is het binnen een half uur gedaan met de frisse lucht. Van slechte ventilatie krijg je hoofdpijn, ademhalingsproblemen en allergieën.  De koolstofdioxide die je uitademt kan lekker naar buiten waaien met een open raam, waardoor je dieper slaapt en je je overdag beter kunt concentreren.

Nee, liever met het raam dicht

Met een open raam lig je al snel op de tocht. Als je niet uitkijkt staan de ijsbloemen ‘s ochtends op je ruiten, dat is veel te koud. Ook in de zomer is de temperatuur beter met een gesloten raam. Het houdt de koelte binnen. Voor de ventilatie kun je ook een rooster of een klein klapraam gebruiken.

Verder word je met een open raam al vroeg wakker van vogelgeluiden, voorbijrijdend verkeer of jongeren  die terugkomen van het uitgaansleven. Met een gesloten raam krijg je meer nachtrust.  Tenslotte: met een echt open raam, heb je zo een inbreker naast je bed staan.

Wat vindt u het prettigst? Raam open of raam dicht? Reageer:

Stelling: Ik slaap met het raam OPEN.

Keuzen

 

 

Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

's zomers open
's winters dicht, maar dan de deur naar de gang open

Als ik met het raam dicht slaap, word ik wakker met hoofdpijn.

nu ik luchtreinigers aangeschaft heb kan ik 't klapraam op de begane grond merendeels 's nachts dichthouden en heb ik tòch heerlijk frisse lucht en hoor ik niets van langslopende lui. 😃😴😉

Wil dat wel, maar gezien de geluidsoverlast tot diep in de nacht van het waterpijpcafe op de hoek, (aankomende en wegscheurende auto’s tot na 02.00u) kan dat niet.
En overdag staan mijn buren van vroeg in de morgen tot ver in de avond te roken onder mijn slaapkamerdeur…..

als je naakt wil slapen met het raam open ga dan lekker buiten liggen pas wel op voor ongedierte .

Bij mij is het raam dicht, mat wel staan alle ventilatie roosters open. Geen ongedierte (muggen) en vervelende herrie (raam aan de wegkant bij een doorgaande weg in de stad), maar wel “frisse” lucht.

Ik slaap nabij de A27. Met open raam is dat niet te doen. Utrecht/ Voordorp.

Met een CO2-meter zie je dat zonder ventilatie of open raam het niveau (te) hoog oploopt. Als het koud is, is een raam op een kier open al genoeg, ook afhankelijk van de wind.

Met een CO2-meter zie je dat zonder ventilatie of open raam het niveau (te) hoog oploopt. Als het koud is, is een raam op een kier open al genoeg, ook afhankelijk van de wind.

Ik slaap zomer en winter!!... Met open balkondeur.. Heerlijk om de vogels te horen, zeker nu in het voorjaar. Woon drie hoog.