Stelling: sociale media zijn onmisbaar voor mij

Steeds meer 65-plussers zijn actief op sociale media, zoals Instagram, WhatsApp en Facebook. Zijn deze communicatiemiddelen inmiddels ook onmisbaar voor u?

WhatsApp, de gratis berichtendienst, is het populairste sociale medium in Nederland, met bijna elf miljoen gebruikers. Op plek twee volgt Facebook, waar vooral ouderen actiever worden. Tweederde van de 65-plussers zit graag op het sociale platform; 10 procent meer dan vorig jaar.

En u?

Wij zijn benieuwd of u ook actief bent op sociale media. Zo ja, zijn deze online communicatiemogelijkheden inmiddels nog wel weg te denken uit uw dagelijks leven?

66 Comments

Door Mw. M. Komen (niet gecontroleerd) op wo, 15-2-2017 - 22:42

De computer eist al veel te veel tijd. Aan al die andere zaken begin ik niet.

Door joost (niet gecontroleerd) op za, 4-2-2017 - 13:13

WhatsApp is niet gratis zonder ge-activeerde telefoon kun je niet App'n en Facebook

Door R.van Vliet (niet gecontroleerd) op wo, 1-2-2017 - 23:47

Ik heb al meer dan 25 jaar zelf een computer, waar ik o.a. veel op internet. Zo is bijv. email onmisbaar voor bestuurlijk werk als vrijwilliger. Ook berichtjes naar de kinderen gebruik ik daarvoor. Maar niet teveel, want als volwassenen hebben ze een eigen leven en als ik wat te bespreken heb, dan pak ik de telefoon.Ik wordt helemaal gestoord in de trein van veel mensen die bezig zijn met piepjes en getuur naar iets in de handen. Converseren is er niet meer bij, evenmin als de geest even laten relaxen door naar buiten te kijken of te wachten bij een bus- of treinhalte. Dat zijn juist de momenten om op te laden of dingen te overdenken.
Ik houd van quality time als ik met mensen bezig ben en dat wil ik graag zo houden, want dan kan ik echt communiceren. .. en ja, ik heb een mobieltje, maar vrijwel niemand heeft mijn nummer. Het is voor mij slechts een prima middel om bereikbaar te zijn in noodgevallen en mijn eigen leven te kunnen leiden.

Door Jan Honkoop (niet gecontroleerd) op wo, 1-2-2017 - 19:17

Mijn ervaring met Whats-app zijn best wel positief.Snel/korte berichten en verder geen poespas.
Met facebook word ik naar mijn mening teveel overspoeld met onnodige berichten.Het begint een beklemming te worden!Ik denk er sterk aan hiermee te stoppen en mij uit te schrijven.

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op di, 31-1-2017 - 19:28

Beste C Baron,

Ik neem aan dat uw reactie geplaatst is n.a.v. mijn mening. Het staat u vrij het niet eens te zijn met een ander. Het gaat voor mij te ver dat u het recht meent te hebben mij weg te zetten als debiel en asociaal. Dat recht heeft u niet, immers, u kent mij niet eens. Dan ook nog uw dom gepraat over dat ik mijn computer dan ook maar weg moet. Sorry maar hier slaat u de plank totaal mis. Maar ja, hier raakt u aan mijn redenen om te spreken over een debiele telefoon en ASOCIALE media. Jammer dat u met enorme oogkleppen door het leven lijkt te gaan anders zou u denk ik wat genuanceerder op mijn reactie reageren. Ik hoop althans dat u genuanceerd kunt reageren. Verder wens ik u een fijn leven met uw Facebookwat niets anders is dan een geld-uit-de-zak-klopperij van gehaaide jongens.

Door Henk van de Berg (niet gecontroleerd) op di, 31-1-2017 - 12:34

Ik heb geen smartphone, gewoon nog een ouderwets telefoontje om te bellen en te sms'en en doe niet aan social media. Zit alleen op Linked In voor mn werk. Mis totaal niet al die media, vind het heel verarmend om te zien hoe iedereen maar de godganselijk dag op de smartph. zit te kijken, geen oog meer voor de omgeving geen normale sociale contacten meer, heel armzalig. En ik ben bang dat ik dat ook allemaal ga doen als ik zo'n smartph. heb! Dus vandaar.Ben 62 en werk nog 36 uur/week, gaat prima.

Door Jacobine Baltes (niet gecontroleerd) op ma, 30-1-2017 - 11:00

Door toenemende doofheid is contact via FB voor mij het meest gewenst - speciaal voor geïnteresseerde familieleden.
Telefoon en huisbel zijn voor mij niet goed te gebruiken.

Door Han hunsche (niet gecontroleerd) op ma, 30-1-2017 - 09:40

Ik zou dit artikel zelf geschreven kunnen hebben. De schrijver noemt het bagger, ik noemt het diarrhee.

Door shufai (niet gecontroleerd) op zo, 29-1-2017 - 21:27

Ik vertrouw al die social media niet. Hoe kun je die vrienden op je Facebook vrienden noemen;ik denk alleen als je moeite hebt om echte vrienden (in levende lijve) te maken. Het is triest en echte EQ armoede.

Door Alie (niet gecontroleerd) op zo, 29-1-2017 - 16:20

Natuurlijk niet onmisbaar, maar wel geweldig om te kunnen gebruiken als contactmiddel!
Je bent er toch zelf baas over hoe je dat doet!