Wanneer ben ik van die schouderpijn af?

Sinds een paar maanden schiet er geregeld een pijnscheut door mijn schouder. Het duurt een seconde of tien, vijftien. De huisarts zei me dat het vanzelf overgaat, maar vertelde er niet bij hoelang dat kan duren. Weet u hier meer over?

Joris Bartstra, journalist met artsendiploma

De schouder is een heel beweeglijk gewricht dat door vele spieren op zijn plaats wordt gehouden. Door die beweeglijkheid kan een van die spieren overrekt en daardoor wat beschadigd raken. Dat kan zwellingen en pijn geven, waardoor de samenwerking tussen de spieren verstoord raakt en je al snel een ingewikkeld pijnprobleem te pakken hebt.

Hoelang het duurt voordat de klachten verdwijnen is moeilijk te zeggen. Schouderklachten kunnen maanden aanhouden, maar als ze niet erger worden, is een behandeling niet nodig. Wel is het belangrijk om de schouder goed te blijven bewegen, want anders zullen steeds meer spieren verkrampen. Zwemmen is een goede manier om de schouders soepel te houden.

Ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel de vraag aan een expert!

5 Comments

Door Ad van den Goorbergh (niet gecontroleerd) op wo, 14-2-2018 - 11:04

Beste Gerard, ik zit al ruim 4 jaar met pijn aan beide schouders. Het is echt hopeloos en weet niet meer wat ik moet ondernemen. Heb jij een pff behandeling gehad voor de pijn?. Zou jij eens contact met mij op willen nemen om jou ervaringen te vertellen wat je allemaal ondernomen hebt? Tel:0636128567.
Groetjes Ad

Door Gerard (niet gecontroleerd) op do, 3-8-2017 - 15:23

Ik heb hetzelfde denk ik. Heb jaren gezwommen cs 100 baantjes per dag 5 dagen in de week opeens tijdens het zwemmen een lichte knak in m,n schouder maar gewoon doorgaan. wel enkele keren bij de huisarts geweest i.v. m pijn achter op het schouderblad maar die gaf ook geen advies, enkele keren naar de fischio geweest en die gaf aan ga maar weer zwemmen na ca 1 jaar na het begin van de klachten zit ik nu al een maand of 5 op de stoel met de gehele dag erge schouderpijn reeds mri gemaakt hierbij div opmerkingen door de orthopeed zoals diebieuze slap leasie geirriteerde infraspinatus spier maar niet een behandeling, want hij kon niets voor mij doen, ook de pijnpoli niet waar de orthopeed mij naartoe stuurde. Ben nu terug bij af dagen kom ik bijna niet meer door, bij de geringste inspanning ergere pijn ik ben ten einde raad ik weet niet meer wie mij nog verder kan helpen. dus als advies voor iedereen luister naar je lichaam ook al wil je niet luisteren dan heb je later een erg groot probleem.

Door herma (niet gecontroleerd) op zo, 30-4-2017 - 21:46

dit is een goeie tip.
ik ga het nu ook proberen na een schouderoperatie.

Door Anna (niet gecontroleerd) op ma, 3-11-2014 - 11:20

Na het maanden lopen met krukken een overbelaste schouder overgehouden met een zodanige ontsteking dat ik mijn linker schouder niet meer kon bewegen. Na drie keer Fisio werd ik plotseling geopereerd, ( niet aan m,n schouder) Moest daarna flink herstellen, geen Fisio maar wel flinke rust. Het werd iets beter en na een half jaar ben ik twee keer per week gaan zwemmen. Was eerst best pijnlijk maar ben het op gaan bouwen. Na drie maanden kon mijn arm weer voor 80% omhoog en opzij. Nu ruim een jaar later, ik zwem nog steeds ( schoolslag) twee keer per week een heel uur op eigen tempo, zijn mijn schouderklachten voor 95% verdwenen. Tip, begin met voorzichtig bewegen in het warmste bad en ga daarna pas beginnen met zwemmen, voorzeer niets!

Door Henk Timmer (niet gecontroleerd) op zo, 2-11-2014 - 16:01

Ik ben ook "gewoon" blijven door bewegen en werken. Nu, na enkele jaren 100 % arbeidsongeschikt. Na heel veel injecties, behandelingen,therapieën, operatie en weet ik wat allemaal kwam tevoorschijn dat door het negeren van de pijn mijn schouderkapsel inmiddels verdwenen is !!