‘Mag’ je nog skiën als je 85 jaar bent?

Of is dat te gevaarlijk? Reageer op de stelling.

Wanneer ben je te oud voor gevaarlijke sporten?
Getty Images

Prinses Beatrix (85) heeft haar pols gebroken tijdens het skiën. We wensten haar beterschap via Facebook, waar veel lezers reageerden dat de prinses op deze leeftijd beter niet meer kan skiën. Anderen reageren dat je ook op je 50ste een bot kunt breken als je op de lange latten staat. Wat vindt u? Zit er een maximum leeftijd aan skiën, raften, bungeejumpen of karten? Reageer op de stelling.

Ja, als je het nog kan, moet je het gewoon gaan skiën

Het is fantastisch als je op je 85e nog in staat bent om van een besneeuwde heuvel af te suizen. Welke leeftijdsgenoot kan je dat navertellen? Waarom zou je niet meer mogen skiën, raften, bungeejumpen of karten als je van een bepaalde leeftijd bent? Dat iemand van 85 jaar nog skiet is een teken van fitheid en misschien ook wel van durf, die we alleen maar toe moeten juichen. Of waar we misschien een beetje jaloers op zijn.

Nee, je kunt beter wat rustiger aan doen

Als je ouder wordt, geneest alles minder snel.  Ook kan het gebeuren dat je na een ongeluk moet inleveren, je wordt niet meer de oude. Door te skiën neem je een onnodig groot risico dat je straks ineens niet meer zelfstandig kan wonen, of dat je op een andere manier hulpbehoevend wordt. Het is eigenlijk vragen om problemen. Kies daarom liever voor een mooie wandeling of een fietstocht op de ebike.

‘Mag’ je nog skiën als je 85 jaar bent?

Keuzen

 

Volg ons ook op Facebook:
www.facebook.com/PlusMagazineNL

Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Ja hoor, eigen verantwoordelijkheid.

Gewoon skiën als je ervaren bent; zeer gezond; tenzij je een mankement krijgt.
Beatrix heeft gewoon pech ; kan iemand thuis ook gebeuren

Uw vraag aan uw lezers: "Mag" (! ?) "je nog skieën als je 85 jaar bent?"
pardon?

mvrgr.

Ik hoop dat ze goed geneest

Zolang je gezond bent en het nog kunt, dan lekker gaan skiën

Lieve "nee"-mensen, ouderdom komt met gebreken dus als je fit en gezond bent op je 83e 0f 99e moet je vooral blijven bewegen en datgene doen dat meer plezier en voldoening aan het leven geeft. prinses Beatrix is wijs en slim genoeg, laat haar skiën en alle fitte PLUSSERS.

De ja stemmers zullen ongetwijfeld allen wintersport fanaten zijn, gaan jullie je gang maar dan ook niet zeuren over hogere premies voor ziektekosten, onder meer gebroken polsen,armen, benen enz.

Ga lekker langlaufen En ga je toch skiën dan moet je maar een gebroken pols, of erger, op de koop toe nemen.

Ik ben gestopt op mijn 80 ste , uit verstandelijkste inzicht.
Wat zou je je op je hals halen om wat te breken, iedereen moet voor je klaar staan hè het wordt nooit meer wat het geweest is.
Ik geloof niet dat de princes van 85 jaar nog echt sky t , ja even een vlakke afdaling , maar vergeet niet je evenwicht laat jein de steek🧩dus, begint niet ,voor je je evenwicht verliest. . Denken en ?????? ⛷🙏🏽 Doen. 👍🏻👍🏻👍🏻🙏🏽🖐🖐🖐

het breken van een pols van een 85jarige is zo normaal, dat het geen nieuws hoort te zijn tussen oorlog en aardbevingen. Ook niet als die mevrouw toevallig Beatrix heet.