Nia: oerdans op blote voeten

De 'nieuwste' vorm van bewegen

Wilt u het evenwicht van Tai Chi? De kracht van Oosterse krijgssporten? De expressie, creativiteit en spontaniteit van dans? En de rust van yoga? Na de zumbahype dient zich weer een nieuwe bewegingsvorm aan: Nia. Nia combineert oosterse en westerse bewegingsvormen tot een vorm van fitness voor het hele lichaam.

Nia staat voor Neuro Musculair Integrated Action en is de actie die lichaam en geest verbindt. Nia is ontstaan in de Verenigde Staten en ontwikkeld door Debbie en Carlos Rosas.

Al sinds 1983 werken zij aan een bewegingsprogramma, waarmee je op een lichaamsreinigende en natuurlijke wijze fit kan worden. Zónder te veel op en neer te springen en zonder het hoge tempo van aerobics.

Nia is een mix van verschillende vechtkunsten en bewegingsvormen, zoals Tai Chi, Tae Kwon Do, Aikido en yoga.

Alles mag
Het plezier van beweging vormt de basis van Nia. Alles mag, vrij dansen is dan ook een belangrijk onderdeel. Een les bestaat uit een warming-up, een climax en een coolingdown op verschillende ritmische muziekstijlen. Het dansen doet u op blote voeten, waardoor u bewuster leert bewegen.

Een Nia work-out kan u fysiek verbeteren, onder meer uw spierkracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en weerstand. Nia belooft ook geestelijke voordelen: meer zelfbewustzijn, minder stress, een beter concentratievermogen en een rustigere geest.

Voor iedereen
Nia is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, fitheid en danservaring. In een Nia-les wordt gebruikgemaakt van drie verschillende intensiteitsniveaus, zodat u zelf kan kiezen wat uw lichaam als prettig ervaart en aan kan. Nia legt de nadruk op de beleving van de beweging.

Meer informatie vindt u op: www.nianederland.nl.

Bron(nen):
Trefwoorden: