Oosterse rijstsalade

Lekker en extra gezond door de vezels.

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst met extra vezels
  • 150 gram peultjes
  • 250 gram groene asperges
  • 2 el Oosterse wokolie
  • ½ komkommer, in reepjes
  • 3 bosuitjes, in schuine ringen
  • 100 gram taugé
  • 50 milliliter woksaus ‘ketjap-sesam’
  • sap van 1 limoen

Bereiding

1.  Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking. Laat de droge rijst in een wijde kom snel tot lauw afkoelen.
2. Haal de peultjes af. Snijd de van groene asperges een stukje van de steel, snijd de asperges in stukken van 5 centimeter en halveer deze eventueel overlangs.
3. Breng 500 milliliter water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de groente 4 minuten. Laat uitlekken. Verhit in de wok de olie en roerbak alle groentes 3 minuten op hoog vuur.
4. Klop een dressing van de woksaus en het limoensap. Meng de rijst met de groente en de dressing.

Tip: Serveer er kip van de grill bij, die vind je kant en klaar bereid bij de poelier of op de vleesafdeling van grotere supermarkten.

Bevat per persoon:
377 kilocaloriën
12 gram eiwit
6 gram vet
64 gram koolhydraten

Aantal personen

4

Bereidingsduur

20 minuten
Bron(nen):
Trefwoorden: