Rijst met broccoli, tomaat en gehakt

Lekker en heel gezond door de extra vezels!

Ingrediënten

  • 250 gram witte rijst met extra vezels
  • 600 gram broccoli, in roosjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 el oregano
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
2. Kook intussen de broccoli in 6 min. beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het gehakt goudbruin. Roer de tomaten erdoor en breng aan de kook. Giet de broccoli af, voeg toe en breng op smaak met peper en zout.
3. Verdeel de rijst over de borden en serveer met het gehakt en de broccoli.

Tip: Bestrooi met geraspte oude kaas en fijngesneden basilicum.

Bevat per persoon:
685 kilocalorieën
39 gram eiwit
25 gram vet
76 gram koolhydraten

Aantal personen

3

Bereidingsduur

20 minuten
Bron(nen):
Trefwoorden: