Stelling: ‘Ik drink minder onderweg, zodat ik niet naar de wc hoef.’

Getty Images

Voldoende water of drinken is gezond voor de blaas en de nieren. Maar niet altijd handig als je op pad gaat, want onderweg kun je lang niet altijd naar het toilet. Hoe lost u dat op? Reageer op de stelling.

‘Ja, ik drink minder als ik op pad ga’

Vooral als je steeds vaker moet plassen, is het erg onprettig om steeds op zoek te moeten naar een wc. Dan is wat minder drinken een praktische oplossing. Een autorit van een uur is dan vaak al te lang. Ga je naar een stad, dan is er in een winkelstraat nauwelijks een gratis wc te vinden. Tenzij je in een café wat gaat drinken, maar dan moet je daar weer van plassen. Ga je de natuur in, dan is het helemaal lastig om een toilet te vinden. Alle reden om overdag wat zuiniger te zijn met water drinken.

‘Nee, ik drink gewoon hetzelfde als ik op pad ga’

1,5 tot 2 liter drinken per dag is gezond, volgens de adviezen van het Voedingscentrum, dus dat blijf ik gewoon doen. Een toilet is altijd wel te vinden, al moet je er soms voor betalen. Die 50 of 70 cent zijn mijn gezondheid wel waard. Als man kun je altijd een boom opzoeken en lang niet alle vrouwen hebben moeite met een beschut plekje in de struiken.

Auteur