Stelling: ‘Ik drink minder onderweg, zodat ik niet naar de wc hoef.’

Voldoende water of drinken is gezond voor de blaas en de nieren. Maar niet altijd handig als je op pad gaat, want onderweg kun je lang niet altijd naar het toilet. Hoe lost u dat op? Reageer op de stelling.

‘Ja, ik drink minder als ik op pad ga’

Vooral als je steeds vaker moet plassen, is het erg onprettig om steeds op zoek te moeten naar een wc. Dan is wat minder drinken een praktische oplossing. Een autorit van een uur is dan vaak al te lang. Ga je naar een stad, dan is er in een winkelstraat nauwelijks een gratis wc te vinden. Tenzij je in een café wat gaat drinken, maar dan moet je daar weer van plassen. Ga je de natuur in, dan is het helemaal lastig om een toilet te vinden. Alle reden om overdag wat zuiniger te zijn met water drinken.

‘Nee, ik drink gewoon hetzelfde als ik op pad ga’

1,5 tot 2 liter drinken per dag is gezond, volgens de adviezen van het Voedingscentrum, dus dat blijf ik gewoon doen. Een toilet is altijd wel te vinden, al moet je er soms voor betalen. Die 50 of 70 cent zijn mijn gezondheid wel waard. Als man kun je altijd een boom opzoeken en lang niet alle vrouwen hebben moeite met een beschut plekje in de struiken.

Reactie toevoegen

69 Comments

Door Rya van Hulten (niet gecontroleerd) op za, 30-7-2022 - 08:15

Zolang alle honden en katten mogen plassen waar ze kunnen, vind ik, dat ik dat ook mag. Ik ben degene, die rioolbelasting betaalt. Ondanks dat ik een vrouw ben, plas ik muiten , als ik erg moet. Diegene, die toevallig passeren kijkeb. maar weg.

Door Eniale Toto (niet gecontroleerd) op vr, 29-7-2022 - 01:25

Toch te gek dat je minder drinkt om te vermijden dat je naar de toilet moet. Zelf moet ik gemiddeld 2x per dag plassen. Ik drink erg veel maar als ik aan het fietsen ben, dan minimaliseert alles en kom ik met een droge blaas thuis. Hoe dan ook: er moeten meer openbare toiletten beschikbaar worden gesteld, maar ja, wie gaat de schoonmaakkosten betalen?

Door Elaine Otto (niet gecontroleerd) op vr, 29-7-2022 - 01:13

Ik kan heel wat hebben, ga per dag ca 2x naar de toilet. Ik drink voldoende maar mijn plasgedrag is erg rustig. Wel zo fijn, ik weet dat ik in een voorkeurspositie ben.

Door Emily (niet gecontroleerd) op ma, 25-7-2022 - 09:13

Het is niet altijd mogelijk, maar als het kan (bv in een grote stad) is het vaak mogelijk in een hotel de wc te gebruiken. Als je netjes eruit ziet en het netjes vraagt is mijn ervaring dat het altijd mag. Ik heb in vele luxe hotels mijn plasje achtergelaten.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 24-7-2022 - 18:23

Zoals Joop op 19 juli al schreef: vergeleken met veel andere landen is het slecht geregeld in Nederland betreffende de openbare toiletten.
20 tot 40 jaar geleden reisde ik vaak door Scandinaviê en daar waren toen al overal ruim voldoende openbare toiletten, toen nog allemaal gratis. Kort geleden heb ik een dagje door Duitsland gefietst, echt vlak over de grens. Prima openbare wc's voor 50 cent, terwijl ik daar best meer voor wil betalen. Tenslotte is het thuis ook niet gratis. Nederland is in dat opzicht echt achterlijk.

Door José (niet gecontroleerd) op zo, 24-7-2022 - 09:16

Er is een handige plaszak te koop speciaal model voor vrouwen en mannenlijf rubberen opvangzak lekvrij af te sluiten ( urinaal) internet, hulpmiddel bij ziekenhuis Ideaal

Door Mieke (niet gecontroleerd) op za, 23-7-2022 - 16:51

Een wc moet netjes en rustig zijn, anders lukt het mij niet om te plassen. Dus dat is een extra probleempje. Op een vliegtuig-wc gaan is voor mij bijna ondoenlijk. Ook bij een tankstation als er een rij voor staat, en er maar een paar wc's zijn. Reizen is voor mij zodoende geen ontspannende bezigheid. Nu ik ouder ben, inmiddels 69, gaat het wel iets beter. Maar het blijft een zwak punt. Daarom drink ik eigenlijk te weinig als ik onderweg ben. En dat kan een stevige hoofdpijn opleveren, ook door de stress.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 21-7-2022 - 13:56

neem zo,n ziekenhuisfles mee in de auto, dan is een parkeerplaats voldoende

Door Joop (niet gecontroleerd) op di, 19-7-2022 - 14:39

vergeleken met veel andere landen is het slecht geregeld in Nederland betreffende de openbare toiletten

Door Else (niet gecontroleerd) op di, 19-7-2022 - 12:11

Maakt me niet uit, als ik moet dan moet ik. Als ik in een stad ben vind ik altijd wel een plek met een toilet en buiten de stad… even hurken achter een bosje of achter (als ik met de auto ben) geopende portier.