70% regelt niets voor social media na overlijden

Wat gebeurt er met uw Facebook of Instagram-account na uw overlijden? Maar liefst zeventig procent van de Nederlanders heeft hier niets voor geregeld. Waarom is het wél belangrijk iets te regelen?

Met name jongeren zijn onbezorgd: 85% heeft niets geregeld. Maar uit onderzoek van Uitvaartverzekering.nl blijkt dat veel mensen er wel over hebben nagedacht. 40% ziet de accounts het liefst verwijderd, 30% wil dat de nabestaanden beslissen. 20% weet het nog niet.

Een schok voor nabestaanden

Veel nabestaanden weten niet wat ze aanmoeten met social media van een overleden dierbare. ''Ik krijg vaak van mensen te horen dat het lastig kan zijn. Dan krijg je meldingen van: herinnert u zich dit nog? Het komt ongevraagd en onverwacht'', zegt rouwtherapeut Riet Fiddelaers-Jaspers. Volgens haar is het vergelijkbaar met post ontvangen die bestemd was voor een overledene.

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen zegt: ''Als je niets regelt, blijf je online voortleven. Het kan natuurlijk ook steun bieden, dat is per mens verschillend, maar voor nabestaanden kan het vervelend zijn.'' Ze vervolgt: ''Zo heb ik daar zelf in staan dat mijn social media een paar maanden online moeten blijven, daarop heb ik afscheidsberichten per medium. Iemand heeft de inlog en die gaat na een paar maanden alles verwijderen.''

Bron: RTL Nieuws