'Android-versie Microsoft Word miljard keer geinstalleerd'

Gebruikt u wel eens een tekstverwerker op uw Android tablet of telefoon? Dan bent u niet de enige, want het programma Word is inmiddels ruim een miljard keer geïnstalleerd.

Dat meldt de Google Play Store. Het precieze aantal is niet bekend, want de winkel rondt grote getallen altijd af, maar er staat nu: 1.000.000.000+ bij het programma, wat dus meer is dan 1 miljard. Excel, PowerPoint, OneNote en OneDrive doen het overigens ook prima, ieder goed voor pakweg 500 miljoen installaties. Outlook blijft vooralsnog steken op 10 miljoen.

Kanttekening: Microfsoft heeft afspaken met sommige smartphone-fabrikanten, waardoor software van het bedrijf soms standaard wordt meegeleverd. Die installaties tellen ook mee voor het totaal.

Bill Gates verzuchtte vorige maand al dat het zijn grootste fout ooit was dat Microsoft nooit zelf een mobiel besturingssysteem heeft gemaakt, zoals Windows dat is voor de PC. Naast het iOs van Apple is alleen Android van Google een echte speler op de markt. Gelukkig voor Gates mogen de Microsoft apps wel gewoon worden gebruikt op Android.

Bron: Nu.nl