Digitale veiligheid: de 6 topartikelen van 2015

In 2015 publiceerden wij een aantal artikelen met veel nuttige tips over uw veiligheid in de online wereld. Want vandaag de dag zijn er veel kapers op de kust: het beschermen van uw persoonlijke informatie is belangrijker dan ooit! Kijk snel of u niets gemist heeft.

1. Phishing- en virusmail: hoe herken ik verdachte mails?
Cybercriminelen verzinnen steeds handigere trucs om mensen geld afhandig te maken of persoonlijke gegevens binnen te halen. Zes aanwijzingen voor een mail met kwaadwillende doeleinden.

2. Wachtwoorden: de valkuilen
Een wachtwoord is een combinatie van cijfers en letters en soms ook andere leestekens, waarmee op internet uw gegevens worden beveiligd. Het is de ‘sleutel’ tot uw gegevens. Het kan het wachtwoord zijn van uw e-mail, van uw gegevens bij het energiebedrijf, uw internetabonnement, maar ook van internetbankieren.

3. Online virussen: vijf mails die u niet moet openen
Cybercriminelen slaan steeds vaker toe. Met slimme trucs proberen ze online meerdere mensen tegelijk geld afhandig te maken. Een overzicht van nepmails (phishingmails) met virussen in 2015.

4. Zo voorkom en bestrijd ik virussen op mijn tablet of smartphone
Computers en laptops worden tegenwoordig goed beveiligd, maar hoe zit dat met tablets en mobiele telefoons? Een uitleg van virussen, schadelijke software en hoe je het kan tegengaan.

5. Uw privacy in Windows 10 deel 1
Er is veel anders in Windows 10. Een van die veranderingen is dat er flink wat gegevens vanaf uw computer naar Microsoft worden verstuurd. Om uw privacy te beschermen moet u daarom zelf diverse standaard-instellingen aanpassen.

6. Uw privacy in gevaar? Dit weet Facebook echt van u
Met de komst van het internet en social media is het zorgvuldig bewaken van uw privacy belangrijker geworden. Een veelgehoord argument van mensen die bewust Facebook vermijden is 'ze weten anders alles van je en verkopen het door'. Wat is daar van waar?