Een interne opfrisbeurt voor de Windows-pc

laptop
Getty Images

Wordt je Windows-computer wat trager, of doet hij dingen die je niet gewend bent? Je computer heeft op zijn tijd onderhoud nodig, zodat hij geoptimaliseerd zijn werk kan doen. Hier vijf tips om je computer op te schonen.

De harde schijf

Voor optimale snelheid van je computer is het handig om ruimte op je harde schijf vrij te maken. Waarschijnlijk staan er nog een hoop onnodige bestanden op je computer die prima verwijderd kunnen worden. In dit artikel wordt eenvoudig uitgelegd hoe je dat doet.

Data in de cloud

Een andere eenvoudige manier om ruimte vrij te maken op je computer is gebruik maken van de cloud. De cloud kun je zien als een digitale harde schijf van een bedrijf waar je al je bestanden online op kunt slaan zonder dat ze ruimte op je computer innemen. Ook kun je bestaande bestanden op je computer makkelijk naar de cloud verplaatsen. In dit artikel zie je hoe dat in zijn werk gaat.

Updaten

Het updaten van je computer zorgt voor uitbreidingen en verbeteringen van de software. Daarom is een regelmatige update ook verstandig. Soms kan een update echter ook kleine problemen veroorzaken. Belangrijk is om te checken of het verstandig is om een software-update te doen. Ook staat soms een automatische update ingesteld, terwijl je dit wellicht helemaal niet wilt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het updaten van je laptop. 

Virusscanner

Om je computer zo intact mogelijk te houden is het verstandig om gebruik te maken van een virusscanner. Een virus kan je computer in ernstige gevallen fataal zijn, dus verstandig om een virusscanner te gebruiken. Een virusscanner kijkt of op je laptop een virus te vinden is, en kan deze uitschakelen of ervoor zorgen dat ze niet in je computer komen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over een virusscanner.

Automatisch apps starten

Je computer kan meerdere programma’s tegelijkertijd aan, maar als hij dat doet kan hij wat slomer raken. Vaak start je computer automatisch programma’s op en moet hij dan ook direct multitasken. Gelukkig is dit eenvoudig uit te zetten. In dit artikel lees je hoe dat kan.
 

Auteur