Google Maps komt met corona-kaart

Google Maps krijgt vanaf deze week een kaartlaag met informatie over coronabesmettingen per gebied. De kaartlaag heeft kleurcodes en geeft data over aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Ook in Nederland is deze functie te gebruiken.

Op deze manier krijgen gebruikers snel en overzichtelijk de laatste informatie over gebieden die men mogelijk wil bezoeken, zo meldt Google. 

De cijfers komen van gezondheidsorganisaties. Ze worden, afhankelijk van die info, uitgesplitst per land, regio of stad. Het gaat dan bijvoorbeeld om aantallen besmettingen per 100.000 inwoners, een statistiek waar in Nederland het RIVM ook mee werkt. De informatie is nu ook al beschikbaar in Googles zoekmachine, zegt Google. Daarin staan cijfers voor Nederland en België, maar de regionale cijfers lijken daar niet in te staan.

De optie is beschikbaar door in Maps op de optie kaartlagen te klikken, rechts in beeld onder het profiel-icoon. Daar komt de nieuwe optie 'COVID-19 info' bij te staan, zegt Google. De informatie zal beschikbaar zijn in alle 220 landen waar Maps werkt.

Bron: Tweakers