PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Let op: nepmails in omloop over 'verkeersboete'

Oplichters sturen momenteel phishingberichten rond over uw zogenaamde verkeersboete, uit naam van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Trap hier niet in.

De oplichters halen alles uit de kast om hun mails geloofwaardig te maken. Zo vermelden ze waar u precies die zogenaamde snelheidsboete heeft gekregen en gebruiken ze het officiële logo van het CJIB.

Wat wel verdacht is (en natuurlijk totale onzin), is de bewering dat 'uw rekening wordt geblokkeerd als u niet op tijd betaalt'. Het is slechts een truc die oplichters graag gebruiken om de druk erachter te zetten. Hieronder vindt u twee voorbeelden van de nepmails.

Bron: Kassa