Nieuw: donkere modus voor WhatsApp

De Android- en iOS-versies van WhatsApp hebben een update gekregen die officieel een donkere modus toevoegt. Bij iOS 13 en Android 10 wordt de donkere modus geactiveerd door het besturingssysteem.

De donkere modus is nu voor alle gebruikers beschikbaar, na het updaten van de app. Gebruikers van Android 9 en lager moeten de donkere modus inschakelen via de instellingen van WhatsApp zelf. Bij Android 10 en de nieuwste iOS-versie, schakelt de chatapplicatie vanzelf over naar de donkere modus als gebruikers hun besturingssysteem ook ingesteld hebben op een donker thema.

Per besturingssysteem heeft Facebook een donkere interface voor WhatsApp ontworpen.

  • Bij de iOS-versie is die wat donkerder, met echt zwart.
  • Bij de Android-versie is het een donkere grijstint.

Overigens kan de donkere modus ook energiebesparend zijn. Dat komt omdat de pixels op oled-schermen (die vrijwel elke moderne smartphone heeft) echt uitgeschakeld worden en dus geen energie nodig hebben.

Lange adem

De komst van een donkere modus heeft lang op zich laten wachten. Al in 2018 zaten de eerste verwijzingen voor zo’n modus in een bètaversie van de chatapp. Begin dit jaar zat er voor het eerst een werkende donkere modus in bètaversies van de chatapp.

Zie je de donkere modus no niet? Check dan even de Play Store of de App Store voor de handmatige update. Na het installeren zou de app meteen in de donkere modus moeten opstarten.

Bron: AD