Stichting Stop5GNL gaat in hoger beroep

De stichting Stop5GNL gaat in hoger beroep over de uitspraak rondom het uitrollen van het 5g-netwerk. Stop5GNL vindt dat de rechter te veel naar de industrie luisterde bij de uitspraak dat dit mag doorgaan.

De stichting is het niet eens met de uitspraak van de rechter. De stichting had het kort geding aangespannen omdat deze vond dat de Staat de gezondheidsrisico's niet goed in kaart bracht. Maar de rechter zei  dat de Nederlandse Staat gewoon mag doorgaan met de voorbereidingen voor 5g. De stichting vindt dat de rechter zich teveel baseerde op de adviezen van de Gezondheidsraad en het RIVM. Stop5GNL verwijt hen tunnelvisie en spreekt over 'oogkleppen'. Ook zouden die organisaties zich baseren op richtlijnen van een andere organisatie die banden heeft met de telecomindustrie. Er wordt gevreesd voor een complot.

De stichting wil dat de Nederlandse Staat aantoont dat er geen reële en ernstige gezondheidsrisico's aan 5g zitten. Het hoger beroep is nog niet geagendeerd, de datum volgt later.

Meer lezen over 5G >>

Bron: Tweakers