Telefoontip: WhatsApp extra goed beveiligen tegen hackers

Met een tweestapsverificatie beveilig je berichten op WhatsApp met een pincode extra goed tegen hackers. Je moet de verificatie wel zelf instellen, maar dat is gelukkig zo gedaan. PlusOnline laat het zien.

De extra code van de tweestapsverificatie gebruik je bijvoorbeeld als je je WhatsApp-account wilt overzetten naar een nieuwe telefoon. Voorheen werd in dat geval alleen gebruikgemaakt van een sms met daarin een verificatiecode. Als je tweestapsverificatie aanzet, wordt voortaan ook om een 6-cijferige pincode gevraagd. WhatsApp vraagt je daarnaast eens in de zoveel dagen de pincode in te voeren, zodat je 'm niet vergeet.

Tweestapsverificatie aanzetten op een Android-toestel

Tweestapsverificatie aanzetten op een iPhone

Help, pincode vergeten!

Heb je tweestapsverificatie in WhatsApp ingesteld, maar ben je de pincode vergeten? Als WhatsApp nog aan staat op je telefoon, kun je de pincode wijzigen via de instellingen. Het is dan niet nodig om je oude pincode in te voeren.

  1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen.
  2. Tik op Account > Verificatie in twee stappen.
  3. Tik op Wijzig PIN.

Staat WhatsApp niet aan? Dan kun je tweestapsverificatie uitzetten met je opgegeven mailadres, zodat je WhatsApp weer kunt openen. Vergeet daarna niet weer om de tweestapsverificatie in te schakelen, om te zorgen dat je goed beveiligd bent