Geen compensatie latere AOW

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft het AOW gat niet te compenseren. Het gevolg is dat arbeidsongeschikte mensen zich niet kunnen bijverzekeren voor het AOW gat.

Dit blijkt uit een uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. Het AOW-gat is de periode tussen de einddatum van de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de begindatum van de AOW. Afgesloten verzekeringen lopen door totdat de verzekerde de 65-jarige leeftijd bereikt. Vroeger begon dan de AOW, maar sinds 1 januari is de AOW-leeftijd verhoogd. Er is dus een periode waarin de verzekering al is gestopt, maar de AOW nog niet is ingegaan.

Bijverzekeren

In de zaak bij de Geschillencommissie ging het om een vrouw die drie maanden zonder inkomen kwam te zitten. Zij wilde de verzekeraar aanspreken voor compensatie, maar die weigerde. De Geschillencommissie is het daar mee eens. Verzekeraars hoeven hun verzekerden die ziek zijn, geen verlenging van de uitkeringstermijn aan te bieden. Overigens kunnen niet-zieke zich bij de meeste verzekeraars tegen extra premie wel bijverzekeren.

Bron: www.kifid.nl

Trefwoorden: