Snel fit & vitaal

6 tips voor meer energie

Vitale mensen voelen zich goed en zijn actief. Elke vorm van inspanning - zowel lichamelijk als geestelijk - vraagt echter om energie. Het behoud van een goed energieniveau is dus belangrijk om vitaal te zijn en te blijven. 'Lekker in uw vel zitten' maakt het dagelijks leven immers makkelijker en plezieriger.

Plezier hebben in het leven. Zin hebben in een nieuwe dag. Om lekker in uw vel te zitten is het van belang om uw energieniveau op peil te houden. Een voorwaarde is dat u alle essentiële vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Verhoogde behoefte
Het lichaam heeft dagelijks de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen blijven functioneren, na te denken en te bewegen. Naarmate u ouder wordt kan een verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen ontstaan. Uw lichaam verandert, maar ook uw eet- en leefgewoontes. Hoe zorgt u ervoor dat u al deze vitamines en mineralen dagelijks binnenkrijgt?

Gezond eten
Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: eet gezond en gevarieerd. Het lichaam heeft dagelijks immers vele verschillende voedingstoffen nodig om het energieniveau op peil te houden. Naarmate u ouder wordt en een verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen kan ontstaan, kunt u als aanvulling op de voeding een multivitamine overwegen voor extra energie.

Regelmatig bewegen
Probeer elke dag minimaal een half uur te bewegen, bijvoorbeeld wandelen. Probeer uw conditie verder op te bouwen door bijvoorbeeld ook dagelijks een half uurtje te fietsen en door - als u het kunt opbrengen - om de dag te sporten. Beweging is onder andere goed voor de bloedsomloop. Deze bevordert de doorstroom van zuurstof naar de hersenen. En dat zorgt weer voor een goed energieniveau en een vitaal gevoel.

Voldoende slapen
Als u zich vitaal wilt blijven voelen, slaapt u dan niet te kort maar zeker ook niet te lang.  Uit 'De Nationale Energie Barometer', een jaarlijks onderzoek van onderzoeksbureau GfK blijkt namelijk dat mensen die negen uur of langer slapen, zich minder energiek voelen dan mensen die zeven of acht uur per nacht slapen.

Energie komt met de jaren
65-Plussers lijken over het algemeen de juiste combinatie tussen bewegen, slapen en juiste voeding te hebben gevonden. Uit De Nationale Energie Barometer blijkt namelijk ook dat zij zich de meest energieke groep van Nederland voelen. Hoe blijven zij vitaal? Meer dan gemiddeld geven de 65-plussers aan energie te krijgen van gezond eten én het gebruik van multivitamines als aanvulling op de voeding.
 
Ondersteuning
Om lekker in uw vel te zitten is een goed energieniveau onmisbaar. Maar wanneer u onvoldoende energie hebt om leuke activiteiten te ondernemen, iedere dag gezond en afwisselend te eten en voldoende te  bewegen kan een multivitamine een goede ondersteuning. Het vult de verhoogde behoefte aan die ontstaat bij het ouder worden en helpt u vitaal te blijven.