5 x anders aan de Vlaamse kust

De chique van Knokke, de Atlantikwall van Oostende, de pier van Blankenberge – de Vlaamse kust heeft meer dan genoeg fraaie en populaire bezienswaardigheden. Minder bekend is dat ook voor liefhebbers van rust en natuur aan de Vlaamse kust veel moois te ontdekken valt.

De Panne: natuurreservaat De Westhoek

In natuurreservaat De Westhoek kunt u eindeloos zwerven door een fascinerend bos- en duingebied. De Noordzee is nooit ver weg, u ontmoet de Poolse Konikpaarden die het gebied begrazen en het duingras herbergt onder meer orchideeën die op hun beurt weer vlinders aantrekken. Een uniek gebied dat het ontdekken waard is.

Oostende: de Japanse Tuin

In het Koningspark in Oostende vindt u de in 2001 geopende Japanse Tuin Shin Kai Tei. De Japanse architect heeft er alles aan gedaan om de bezoeker even te gast te laten voelen in Japan en dat is goed gelukt. Een vijver in de vorm van schildpad vormt het middelpunt van het park. Opvallend zijn de typisch Japanse rust en harmonie in dit wandelpark.

Bredene: ’t Paelsteenveld

Dit park bevindt zich precies op de overgang tussen polder en duin, en die locatie zorgt ervoor dat een grote verscheidenheid aan flora en fauna zich hier thuis voelt. ’t Paelsteenveld telt in totaal zo’n tien hectare en herbergt naast de fraaie natuur ook een dahliatuin, een vlindertuin en – voor de liefhebbers van sport en spel – een petanqueplein en een voetbalveld.

Adembenemende trips aan de Belgische Kust

Op basis van 100 adembenemende plekken aan de Vlaamse kust zijn er 23 voorjaarstrips gebundeld. Voor de citytripper, natuurliefhebber en de gezelschapsdier, aan de Belgische Kust vindt iedereen zijn vermaak!

Koksijde: De Hoge Blekker

Het hoogste duin van de Vlaamse kust vindt u in het duingebied rond Oostduinkerke. De Hoge Blekker is 33 meter hoog en toornt daarmee boven alle andere duinen uit. De duinen rond Oostduinkerke zijn deels waterwingebied en deels beschermd natuurgebied. Al met al is dit een prachtig en uniek duingebied met een grote variëteit aan flora en fauna.

Knokke: ‘t Zwin

De internationale luchthaven voor vogels – zo noemt natuurreservaat ’t Zwin zichzelf op de website. Een terechte benaming, want net als op het Nederlandse wad komt de wandelaar hier een grote verscheidenheid aan broed- en trekvogels tegen. Verder is er veel ruimte voor natuureducatie en ontdekkingstochten door de natuur. ’t Zwin is dan ook een leuk park om samen met de (klein)kinderen te bezoeken.