Een zwelling in de voet door het fietsen. Hoe kan dat?

zwelling-voet-fietsen
Getty Images

Ik heb bij het fietsen ineens een zwelling opgelopen, alleen maar door het trappen. Nu zit ik er al een tijdje mee, soms zwelt het op het bot, en als ik er spierzalf opsmeer is het beter. Wat zou het kunnen zijn?

Marie

Anouk Jannes, podotherapeut:

Mogelijk dat hierbij een spier overbelast is geraakt, wat zich uit in zwelling in de voet. Wel moet dit gaandeweg de dagen weer afnemen. Mocht dit nu al een tot twee weken op deze mate aanwezig zijn, zou ik toch eens contact opnemen met uw huisarts voor een mogelijk advies. Dit omdat ik om deze vraag goed te kunnen beantwoorden nog veel aanvullende vragen zou hebben, die uw huisarts u kan stellen.

Met vriendelijke groet,

Anouk Jannes

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anouk Jannes is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Zij heeft haar opleiding gevolgd in Eindhoven en werkt sinds 2016 als podotherapeut en MSU echografist.