PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Schade claimen van een kapotte bril

Is uw bril kapot gegaan en wilt u de schade verhalen? Dan is het erg afhankelijk van wie de schade heeft veroorzaakt en wat voor een soort verzekering u heeft. Hier vindt u twee voorbeeldbrieven.

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen/tussenpersonen hebben speciale formulieren om schade te melden. Deze vindt u op de internetsites van de maatschappijen/tussenpersonen. Ook kunt u de schadeformulieren per telefoon opvragen.

INBOEDELVERZEKERING

Claimt u uw bril bij uw inboedelverzekering dan hangt het van de oorzaak van de schade en de polisvoorwaarden af of uw maatschappij uitkeert. De meeste inboedelverzekeringen dekken wel schade als gevolg van een buitenkomend onheil: bijvoorbeeld waterschade door kapotgaan van een leiding o.i.d.. Schade die eenvoudig vermeden had kunnen worden is vaak niet gedekt.

download hier de voorbeeldbrief schadeclaim via inboedelverzekering

ALL-RISK brilverzekering

Deze wordt meestal afgesloten bij de opticien waar u uw bril heeft gekocht. Voor deze verzekering gelden andere, vaak ruimere voorwaarden. Over het algemeen moet u de schade indienen bij de opticien en daarbij het verzekeringscontract en de aankoopbon van de bril overhandigen. Is de bril verloren als gevolg van een misdrijf dan moet u eerst zo snel mogelijk aangifte doen bij het politiebureau en ook het proces-verbaal overleggen bij uw schadeclaim.

download hier de voorbeeldbrief schadeclaim via all-riskverzekering

Reisverzekering

Heeft u schade aan uw bril, bent u deze verloren of is deze gestolen tijdens een reis in binnen- en/of buitenland en heeft u een reisverzekering afgesloten? Dan moet u de claim indienen bij de verzekeringsmaatschappij waar u deze reisverzekering afgesloten heeft. Is de bril verloren als gevolg van een misdrijf dan moet u eerst zo snel mogelijk aangifte doen bij het politiebureau en ook het proces-verbaal overleggen bij uw schadeclaim.

download hier de voorbeeldbrief schadeclaim via uw reisverzekering

Reactie toevoegen