 
Getty Images
      
  Goed eten voor een koude dag.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 grote ui
- ½ bosje peterselie
- 1 spaanse peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-2 eetlepels rode wijn azijn
- 150 gram mager rundergehakt
- 400 gram zoete aardappel
- 250 gram gesneden spitskool
- Kaneel
Voedingswaarden
    Energie 
              
  550kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  580 milligram
          Bereiding
- Maak de ui, de peterselie, de peper en de knoflook schoon. Pureer dit met de oregano, 1 eetlepel water en de olie met een staafmixer heel fijn.
- Maak het mengsel van de chimichurri op smaak met azijn. Laat de chimichurri minimaal 1 uur afgedekt staan.
- Maak het gehakt met 1 eetlepel van het mengsel aan. Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de blokjes aardappel met de spitskool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Gril de burgers in een hete grillpan of in een koekenpan met een anti aanbakbodem in 8 minuten gaar en bruin. Geef er de chimichurri bij.
- Stuif een beetje kaneel over de zoete aardappel en spitskool en geef dit bij het vlees.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente: gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
