Belgische mosselsoep

Getty Images

Een ideale soep voor de lunch of als voorgerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • stukje prei
  • stukje knolselderij
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 100 gram gare mosselen

Bereiding

  1. Maak de prei en de knolselderij schoon en snijd de groente klein.
  2. Fruit de groente met wat peper in de hete margarine zacht.
  3. Giet 300 milliliter water en het stukje bouillontablet er bij en kook de soep 5 minuten.
  4. Prak eventueel met een vork de blokjes knolselderij fijn om de soep een beetje te binden.
  5. Voeg de mosselen toe en laat de soep nog 1 minuut koken

Allergie info

Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
600 milligram
Auteur