
Getty Images
Iedereen zal smullen van deze ovenschotel met bloemkool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- Stukje prei
- 150 gram champignons
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Paprikapoeder
- ± 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar.
- Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
- Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en warm dit goed door.
- Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
- Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
- Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden