
Getty Images
Voor deze koude broccolisalade heb je slechts 5 ingrediënten nodig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1/2 sjalotje
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olie
- mespunt mosterdpoeder
- 400 gram broccoli
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
- Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
- Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan. Schenk 75 milliliter water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los.
- Geef de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.