Chinese soep met tofu

Getty Images

Van deze oosterse soep krijgt u geen genoeg!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Chilisaus
  • Stukje gemberwortel
  • 100 gram wortel
  • 1 paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • Stukje prei
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 dl groentebouillon
  • 2 nestjes mie

Bereiding

  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Meng er wat sojasaus en chilisaus door en laat dit afgedekt in de koelkast een uur marineren.
  • Schil het stukje gember en rasp het.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de wortels in plakjes, de paprika in blokjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Laat de maïs uitlekken.
  • Verwarm de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Fruit de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
  • Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
  • Voeg alle groente toe en laat de groente bijna gaar worden.
  • Doe de tofu en de mie in de soep en laat de mie gaar worden.
  • Maak de soep op smaak met sojasaus en chilisaus.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
385kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum