Citroensorbet met appel

Getty Images

Fris in de mond

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • ½ groene appel
  • 1 eetlepel limoensap
  • 150 ml citroensorbetijs
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Was de halve appel en snijd hem in 2 parten. Schaaf de parten in dunne plakjes en druppel er wat limoensap over.
  2. Verdeel de schijfjes appel over 2 bordjes.
  3. Schep het ijs er in kleine bolletjes op.
  4. Bestuif de randen van de bordjes met poedersuiker.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cajunkip met zoete aardappel en spruitjes met appel en rozijnen.

 

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
0 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum