
Getty Images
Maak zelf verse curry met verschillende kruiden en specerijen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 tomaten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel korianderzaad
- 2 peperkorrels
- 1 groene peper
- 1 stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kurkuma(geelwortel, koenjit)
- 1/2 theelepel gemalen kardemom
- mespunt kaneel
- 100ml groentebouillon met minder zout
- 1 eetlepel kokosmelk
- 3 eieren
- 250 gram doperwtjes (diepvries of vers)
- 8 takjes koriander
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de stukken aardappel in weinig water in 10 minuten gaar.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Rooster het komijnzaad, het korianderzaad en de peperkorrels in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Maak de groene peper schoon en verwijder de zaadlijsten en een deel van de pitjes.
- Schil het stukje gemberwortel en snijd het in stukjes.
- Pureer met een staafmixer, in de keukenmachine of in een vijzel de groene peper, de gember en de gebakken specerijen fijn.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook, het specerijenmengsel, de kurkuma, de kardemom en de kaneel in de hete olie goudbruin.
- Voeg de stukjes tomaat, de bouillon en de kokosmelk toe en laat dit 10 minuten zacht pruttelen.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Schep de stukken aardappel en de doperwtjes door de curry en laat dit in 5 minuten heet en gaar worden.
- Strooi er de klein geknipte koriander over en leg er de in parten gesneden eieren op.